Søg
 

Felex Pedersen

​​Den selskabelige jæger

Felex er vild med valgkamp og i det hele taget at være ude blandt andre mennesker. Han er også vild med at gå på jagt og sidde helt stille uden at sige en lyd og nyde naturen.

Bopæl: Grevinge
Parti: Socialdemokratiet
Født i 1969

Solen er ved at stå op i horisonten. Klokken er næsten fem. Alt er roligt. Riflen er fuld af patroner, og Felex Pedersen er klar. Klar til at begynde på dagens bukkejagt.

- Når jeg står der og venter, er jeg helt klar i hovedet. Alt andet er kørt i baggrunden. Der er bare fred og ro. Ren genopladning med energi, siger Felex Pedersen.


Felex Pedersen slapper af og henter ny energi til det daglige arbejde, når han går på jagt.

Rund og trivelig med et bredt smil om munden ligner han umiddelbart ikke en jæger. Bortset fra, at han ofte går rundt i jagttøj, fordi det er praktisk og bekvemt.

- Jeg bliver tit spurgt, hvorfor jeg går rundt i jagttøj til møder og andet, der intet har med jagt at gøre.

Siden han var 15
Han har gået på jagt, siden han var 15 år sammen med sine forældre. Det begyndte med en pram og nogle lokkeænder, men i dag er fuglejagten lagt på hylden. Kikkerten er stillet ind på råvildt både herhjemme og på jagtrejser til blandt andet Polen.

- Jeg rejser altid sammen med nogle, jeg kender. I løbet af en tur på fire dage, skyder vi mellem tre og fire skud i alt. Der er ingen garanti for, at vi får noget med hjem. Oplevelsen er det vigtigste for mig, siger han.


Felex Pedersen går ofte rundt i jagttøj til daglige. Nogle gange også til politiske møder. Det gør han, fordi det er praktisk og rart at have på.

 

Antallet af minutter er skrumpet godt ind, når først det politiske arbejde og jagtfornøjelsen er trukket fra. For at få tid sammen med sine børn, tager han dem med på jagt.

- De er vilde med det. Vores ældste datter har lige fået jagttegn, og den lille går bare og venter på at blive gammel nok til at tage det, siger han.

Fra den 16. maj til den 15. juli er Felex Pedersen næsten kun hjemme for at sove. Det er jagtsæsonen. Dagen begynder ved 3-tiden om morgenen, hvor han tager af sted, til kl. 9 om formiddagen.

Fra aftensmadstid til klokken 23 er han ude igen for at se, om han kunne være heldig at få ram på en buk.

- Når vi nærmer os slutningen på jagtsæsonen, plejer min kone at sige, at hun godt kunne tænke sig at se lidt mere til mig, siger han.

Jord og beton
Selv om jagtsæsonen slutter er det langt fra ensbetydende med, at Felex Pedersen slår lejr i sofaen derhjemme. Som medlem af kommunalbestyrelsen i Odsherred Kommune og Regionsrådet i Region Sjælland har han bunker af dokumenter, der skal læses igennem.

- Arbejdsmængden er kæmpestor, siger han.

Felex Pedersen er på ingen måde bange for at tage fat. Han er uddannet offsettrykker, men har stort set aldrig arbejdet med sit fag. Lige i øjeblikket er han på udkig efter et nyt job, fordi hans tidligere arbejdsplads lukker. En eventpark, hvor han guidede de besøgende rundt på en paintballbane. Tagdækker har han også været.

For at tjene til husleje og rugbrød, da hans familie var ung, var han med til at bygge Øresundsforbindelsen som jord- og betonarbejder. Han arbejdede 12 timer om dagen syv dage om ugen. Og havde så syv dage fri.

- Jeg synes, det er vigtigt at være omstillingsparat – også selv om det kan være hårdt for hjemmelivet.

Se deres land
Ingen skal være i tvivl om, at Felex Pedersen værdsætter sin kone og deres to døtre på 21 og 13, selv om han er meget væk. Til gengæld lægger han arbejde og politik væk, når det er familietid. Står der ferie i kalenderen, tager de ofte på ski i Sverige eller Østrig.

- Ferie, hvor man ligger og daser i solen, er ikke lige mig. Jeg er mere til aktiv ferie i områder med lave temperaturer, siger han.


Felex Pedersen er far til to døtre på 13 og 21. De er blevet for gamle til legetårnet i haven. I stedet tager han dem med på jagt, og det er de vilde med ifølge deres far.

 

Sommerferien bliver for det meste holdt i Danmark. Felex Pedersen synes, at hans døtre skal lære alle dele af Danmark at kende.

- De skal opleve det land, de lever i. Vi mangler Fyn og Langeland, så det kunne godt blive målet for den næste sommerferie, siger han.

En rigtig Negermand
Det er let at få det indtryk, at Felex Pedersen er en mand, der foretrækker fred og ro. Det gør han også, men han er mere nuanceret end det. Han er for eksempel vild med valgkamp, hvor han er ude blandt mange mennesker og har travlt fra tidligt til sent hver dag flere uger i træk.

- Jeg er glad for at tale med folk på gågaden og høre, hvilke holdninger de har. Hvis folk skal stemme på dig, er du nødt til at gøre dig synlig, siger han.

For at gøre sig synlig for vælgerne indspillede Felex Pedersen en musikvideo, der blev offentliggjort på YouTube under valgkampen. Han peger selv på, at han skulle have øvet sig meget mere, hvis sang og musik skulle komme i nærheden af at være hans spidskompetence. Han vil ikke fortælle, hvem der har skrevet teksten, eller hvem der har filmet videoen. Det er hemmeligt, fordi det kunne komme i konflikt med bagmændenes interesser og samarbejdspartnere.

Han har fået skrevet en ny tekst til Jeg har set en rigtig negermand. Valgkamp-sangen handler ifølge Felex Pedersen om, at alle partier er forskellige, men ved at arbejde sammen kommer de bedste resultater i hus.

- Den tætte og nære relation er faktisk noget af det vigtigste i politik. Videoen blev omtalt mange steder. Blandt andet i Aftenshowet på TV2, og det var omtale, jeg var ude efter, siger han.

Ledestjernen for Felex Pedersens politiske virke er at knytte det kommunale og regionale tættere sammen. Han mener, at begge parter har brug for hinanden.

Et forhindringsløb
Ha
n arbejder for bedre kollektiv transport, fordi det stort set er en dagsrejse at komme fra Nykøbing Sjælland til Slagelse med bus og tog. De unge i Odsherred skal rejse for at komme på teknisk skole eller andre uddannelser, og det kræver egen bil, hvis de skal nå frem til tiden.

Noget andet, der kan får ham op på tæerne, er forholdene for de svage i samfundet – de udsatte, de handicappede og de ældre. Og børn, der lider af ordblindhed.

- De forhold, de bliver udsat for i folkeskolen, er helt urimelige. Jeg slås for, at alle lærerstuderende bliver undervist i, hvad det vil sige at være ordblind, så de ordblinde børn kan få den hjælp, de har brug for, siger han.

Hjemme hos Felex Pedersen i Grevinge ligner ruten frem til hans entredør et forhindringsløb. Forskellige ting og sager spærre vejen, indtil han kan komme på genbrugsstationen igen. Værktøj, haveredskaber og cykler. Ting og sager, der normalt bor i et skur.

- Vi har lige tømt skuret, fordi jeg er gået i gang med at brygge øl derinde. Det bliver en mørk øl, der har godt med smag, siger han og smiler.​ 

Tekst og foto: Bo Aagard Simonsen, Kommunikation

Interviewet er fra 2018.​​

Klik, her for Felex Pedersens kontaktinformationer​

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
18.04.18
Opdateret
02.02.21
Link til denne side: