Søg
 

Evan Lynnerup

​Familien Lynnerups hus ligger så højt, at man gik fri af de omfattende vandskader, der ramte området i Jyllinge så hårdt i forbindelse med stormen Bodil.​

​Politik er også at opføre sig ordentligt

Evan Lynnerup tager gerne en holmgang eller to, hvor han siger sin mening, men altid ud fra princippet op, at man skal kunne være lige gode venner bagefter

  • Bopæl: Jyllinge
  • Parti: Venstre
  • Født i 1950

Tæt på Region Sjællands alleryderste grænse mod nord og dermed tæt på Region Hovedstaden bor Evan Lynnerup i et gammelt sommerhusområde i Jyllinge. Huset ligger højt og har udsigt over Roskilde Fjord, og området var tidligere en del af Gundsø Kommune, hvor Evan Lynnerup var borgmester i de sidste fem år op til strukturreformen.

Han var også valgt ind i Regionsrådet i den allerførste periode efter etableringen af Region Sjælland, så det er en mand med en god portion politisk erfaring, der nu har gjort comeback i rådet.

- Jeg kan godt mærke, at der nu er kommet lidt mere system i det politiske arbejde i Regionsrådet i forhold til den første periode, hvor billedet af opgaver og beslutningskompetencer var mere uklart og forvirrende. Dengang skulle der bygges op, i dag skal vi i højere grad skue fremad, og min fornemmelse er, at Regionsrådet er blevet dygtigere til at løfte sig op i det helikopterperspektiv, der nødvendigt på et regionalt niveau. Også det lige så nødvendige samspil med kommunerne er blevet bedre, synes jeg.

Forfriskende
Evan Lynnerup hæfter også et andet tillægsord på det nye råd, eller rettere på den kendsgerning, at over halvdelen af politikerne er nye.

- Jamen, det er da forfriskende, at der kommer nye folk til hvert fjerde år, for man kan nemt falde i den grøft, af man kommer til at køre i samme rille. Så er det godt med lidt fornyelse.

Han husker godt selv, hvordan det i sin tid var at være ny i politik.

- Her kan man godt tro, at man absolut skal vide noget om det hele, men så risikerer man altså at løbe lidt sur i tingene hen ad vejen. En mere erfaren politiker sagde i sin tid til mig, at man lærte mest ved at holde sin mund de første fire år…

Siger sin mening
I dag husker Evan Lynnerup stadig rådet fra dengang, men selv om der måske kan være nogen sandhed i det, matcher det nu ikke helt med hans egen tilgang til det at være politiker.

- Jeg er sådan indrettet, at jeg siger min mening. Det kan da godt være, at det ikke altid er lige smart, men jeg har det bedre bagefter, og så er det i øvrigt også meget lettere bagefter at huske, hvad man har sagt, end hvis man begynder at forstille sig.

- Men det skal gøres på en ordentlig måde. Jeg lægger vægt på, at man også inden for politik opfører sig ordentligt over for hinanden. Vi kan godt tage en fight eller to med politiske modstandere, men vi skal kunne være i stue sammen også bagefter, ellers egner man sig ikke til at være politiker.

Problemfri kalender
Uden for den politiske arena er Evan Lynnerup involveret i en del bestyrelsesarbejde for mindre selskaber og er desuden administrerende direktør for andre selskaber via en fond, der blev oprettet, efter at en entreprenant og velhavende onkel døde.

- Det betyder, at jeg langt hen ad vejen kan styre min hverdag selv og få kalenderen til at passe, når jeg skal kombinere alle de politiske møder med mine arbejdsopgaver.

Den professionelle baggrund er i øvrigt hentet i bankverdenen, hvor Evan Lynnerup allerede i sin elevtid blev gjort til souschef og siden i mange år arbejde som filialchef, med en enkelt afstikker undervejs til kreditforeningsområdet. Bankkarrieren sluttede som erhvervsrådgiver i Jyske Bank, inden det politiske tog helt over med ”jobbet” som borgmester.

På cykel til Paris
Selv om kalenderen altså går pænt op i hverdagen, er der nu ikke så voldsomt megen fritid til overs, at der også bliver plads til en række forskellige hobbies eller andet i samme genre. Dog er det ikke til diskussion, at der hvert år skal cykles, og det temmelig langt!

- Jeg er med på et cykelhold, der samler penge ind til fordel for Glade Børn-Fonden efter samme model, som man gør i det nok bedre kendte Team Rynkeby-projekt. Vi cykler også til Paris og skaffer via sponsorer penge til fonden, der arbejder for at skabe bedre forhold for børn, som er lidt ”klemte” i deres hverdag. Det kan være børn, hvis søster eller bror er ramt af sygdom, så de selv må undvære opmærksomhed og omsorg, eller børn, hvis hjem er brændt, så de har mistet alt deres legetøj, for nu at nævne et par eksempler.

- På cykelholdet er vi i dag 110 medlemmer, og vi har lige nu 30 stående på venteliste til Paris-turen. Man kan vælge at cykle 50 km hver dag, 100 km hver dag eller hele turen. Jeg cykler hele vejen, og derfor har jeg gennem foråret og forsommeren trænet i alt omkring 3.000 km.

- Jeg kan gode lide sammenholdet, det er en spændende måde at lære nye mennesker at kende på, og så får jeg noget motion, jeg nok ellers ikke ville få.

Over Alperne
Som noget nyt går årets tur også over Alperne og helt ind i Italien, og Evan Lynnerup glæder sig til den nye udfordring.

- Ja, det bliver spændende, for det har vi ikke prøvet før. Her kommer det mig forhåbentlig til gode, at jeg nu har seks kilo mindre at slæbe rundt på, end før jeg begyndte årets træning…

Hustruen og to voksne børn lægger naturligvis også beslag på noget af fritiden, og mon ikke der af og til bliver talt lidt politik, når familien er samlet? Datteren Line er nemlig netop blevet valgt ind i byrådet i Ringsted, heldigvis for familieidyllen for samme parti som faderen…

 

3.000 km er det blevet til på cyklen som optakt til årets tur mod Paris og Italien.

Klik her, for Evan Lynnerups kontaktinformationer.

Tekst og foto: Gert Ellegaard

Interviewet er fra juli 2014

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
09.07.14
Opdateret
09.01.20
Link til denne side: