Søg
 

Egon Bo

​Stort engagement

Den tidligere kommunaldirektør Egon Bo kan ikke lade være med at engagere sig, og efter et helt liv som embedsmand er han nu selv blevet politiker.

Bopæl: Slagelse
Parti: Liberal Alliance
Født i 1950
 
Døren går op, og Egon Bo tager imod i privaten i Slagelse. Her bor han med sin kone, Jeanette. Vi går gennem den gennemførte stue, hvor de røde sofaer matcher gulvtæpperne, og hvor væggene prydes af billeder malet af kunstnere fra Odsherred. Der er hyggeligt med kaffe og friskbagte croissanter på bordet, og Egon er klar til at løfte lidt af sløret for, hvem mennesket bag politikeren er.

Ikke en del a planen
- Jeg var ikke medlem af noget politisk parti, da jeg stoppede som kommunaldirektør i Slagelse i 2010. Faktisk havde jeg slet ikke planer om at skulle beskæftige mig mere med politik. Efter min fratrædelse arbejdede jeg nogle år som konsulent i et headhunterfirma. Jeg var glad for arbejdet, men synes alligevel, at der var nogle ting, jeg kunne bidrage med, når jeg så, hvordan private virksomheder og borgere havde svært ved at komme igennem til det offentlige.
 
- Så var jeg jo nødt til at engagere mig politisk, og valget af parti var ikke så svært. Jeg har altid haft et borgerligt fundament, så valget faldt på Liberal Alliance. Selvfølgelig fordi jeg kunne relatere til den politik, som partiet står for, men også fordi jeg gerne ville være sikker på at blive valgt ind i regionsrådet, når nu jeg havde besluttet at stille op.
 
Egon Bo er nu i gang med sin anden periode som regionsrådspolitiker i Region Sjælland.
 

 
Søger de brede forli
Egon Bo er Liberal Alliances eneste repræsentant i regionsrådet i Region Sjælland. Derfor ved han også godt, at han ikke får hele regionen til at føre sin politik.
 
- Jeg vil gerne gøre min indflydelse gældende, men jeg har det faktisk ikke specielt godt med at være tungen på vægtskålen. Jeg vil meget hellere, at vi finder brede forlig, hvor vi er mange, der bliver enige om hvilken retning, vi ønsker at gå i

Vi skal forenkle
Det er Liberal Alliances officielle politik, at regionerne skal nedlægges
 
- Men så længe de stadig er der, skal de drives ordentligt. Jeg mener, at vi skal have betydelige forenklinger af arbejdsgange og administration i Region Sjælland. Derved mener jeg, at man vil kunne flytte 200 stillinger ud i den primære sundhed, hvor de hører hjemme. Det kræver god, nærværende og synlig ledelse, der tager totalansvar, og ikke bare føler sig ansvarlige for det lille område de er sat til at forvalte.
  
Altid leder
Før Egon Bo kom til Slagelse kommune i 1990 arbejdede han som kommunaldirektør i den tidligere Fuglebjerg Kommune. Inden da havde han været ansat i Nakskov Kommune, Hvidovre, Frederikssund og Ballerup.
 
- Jeg har altid arbejdet som leder, og har derfor også lagt stor vægt på at videreuddanne mig indenfor ledelse. Mit mantra har altid været ’keep it simple’. Det nytter ikke noget at komplicere tingene, og så kommer man langt ved at gå ud at møde medarbejderne, der hvor de er.
  
Golf, fodbold og håndbold
Det med at være engageret, løber i blodet på Egon Bo. I sin fritid har han været engageret i bestyrelsesarbejde, hvor han har været formand for et stort vestsjællandsk autofirma, ligesom han sidder i bestyrelsen for et datafirma.
 
- Jeg har også altid været interesseret i sport. Jeg har selv spillet meget fodbold, og var også involveret omkring FC Vestsjælland i sin tid, da klubben var i Superligaen. Jeg var også aktiv omkring Slagelse Håndbold, hvor jeg havde fornøjelsen af et godt samarbejde med blandt andre Anja Andersen. Selv har jeg spillet rigtig meget golf, men i dag står golfkøllerne parkeret ude i saunaen, for jeg har simpelthen ikke tiden til det.
 
I et af de tilstødende lokaler taler Egons kone, Jeanette, i telefon. Hun skal op at passe børnebørn, og de sidste ting skal lige på plads.
 
- Vi har en datter, og to børnebørn.
 
Egon henter en kalender i køkkenet, som viser billeder af børnebørnene. Den største er elitegymnast og den yngste spiller altid fodbold. Der er ingen tvivl om, hvem der er vigtigst, og i en travl hverdag bruger Egon Bo så mange ledige stunder som muligt sammen med familien.
 

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
14.12.18
Opdateret
09.01.20
Link til denne side: