Søg
 

Bodil Sø

​- Mine år på Lolland betyder, at jeg ved, hvad man taler om, når der refereres til udkants-Danmark.​

​Med en kreativ tilgang

Hvis Bodil Sø kunne vælge frit, ville hun helst bo i et hus midt i en skov. Nu byder logistikken og alt muligt andet, at hun må nøjes med at være tæt på med adresse i Vedskølle ved Køge

  • Bopæl: Vedskølle
  • Parti: Venstre
  • Født i 1962

Politisk foretrækker Bodil Sø at beskæftige sig med de store linjer, og derfor valgte hun en opstilling til Regionsrådet frem for byrådet i Køge, da kandidatlisterne til valget skulle sættes.

I privatsfæren er prioriteringen anderledes. Her foretrækker hun det simple liv uden de store materielle goder, opprioritering af økologisk mad og en bolig, langt fra ræs og storbytummel.

- Hvis jeg kunne, ville jeg helst bo midt i en skov, men jeg er nødt til at gå lidt på kompromis af hensyn til min søns skolegang, job og andre praktiske hensyn, fortæller Bodil Sø, som dog har slået sig ned et sted, der lugter lidt af boligen i skoven. Hendes hus i Vedskølle ved Køge ligger med masser af natur lige uden for døren, og Bodil Sø’s heste kan ”være hjemme” hele sommeren.

- Jeg købte huset uden at have set det andet end på nettet. Men placeringen passede mig, og jeg har været glad for at bo her. Her er rart at være, selv om der har skullet laves en del ved det gennem årene.

Skæve tanker
Historien om huskøbet kommer næppe bag på folk, som kender Bodil Sø. Hun har nemlig ofte en lidt anderledes vinkel på tingene.

- Jeg er oprindelig uddannet designer, og den kreative tilgang, man får med i den uddannelse, hænger ved. Jeg kan godt tænke skæve tanker eller forsøge at visualisere tingene, når jeg står over for en opgave eller problemstilling, og på den måde få hjælp til at komme videre, siger Bodil Sø, der erhvervsmæssigt er endt på en lidt anderledes hylde end den med kun design.

Hun arbejder nemlig som marketingmanager på Strand- og Badehotel Marienlyst i Helsingør, så der følger en del pendling med jobbet.

- Det betyder, at timerne med politisk arbejde i Region Sjælland ofte må placeres på andre tidspunkter, konstaterer Bodil Sø.

Forandringsparat
Jobbet er ret nyt. Inden da var Bodil Sø salgs- og marketingschef i PRAXIS, Erhvervsskolernes Forlag i Odense, og før det selvstændig konsulent med opgaver for Væksthus Sjælland. På CV’et står desuden seniorkonsulent i Manova, der blandt andet indebar lederfunktionen af Uddannelseskaravanen samt marketingchef på Køge Handelsskole, underviser på andre erhvervsskoler, designer m.m.

Hun trådte sine to første barneår på Stevns, er opvokset i Herfølge og Køge, har boet i Nakskov i teenageårene og de første voksenår. Sidenhen kom Bodil Sø tilbage til Sjælland og har boet i Solrød, Vallø og nu Køge igen, så forandringsparat er næppe et helt forkert tillægsord på hende.

- Mine år på Lolland betyder, at jeg ved, hvad man taler om, når der refereres til udkants-Danmark, siger Bodil Sø.

Engageret og aktiv
To andre tillægsord matcher også med Venstre-politikeren fra regionens nordøstlige hjørne, engageret og aktiv.

- Jeg har altid haft en tendens til at engagere mig, enten i ting af lyst, eller hvor jeg har syntes, at noget kunne gøres bedre. I 2009 traf jeg så konsekvensen af det ved at melde mig ind i Venstre og deltage aktivt i vores samfundsforhold og demokrati.

Via formandsposten i den lokale partiforening endte Bodil Sø på stemmesedlen og herfra altså i Regionsrådet.

- Den regionale verden er stor, og den skal man lige lære at kende. Erhvervsområdet, vækst og uddannelser er jeg på hjemmebane i, og det er også her, at jeg har mine udvalgsposter i Regionsrådet, mens sundhedsområdet er lidt mere fremmed.​

Prisvindende fotograf
Bodil Sø er mor til tre. Sønnen bor stadig hjemme, mens de to døtre er fløjet fra reden. Den mellemste, Laura Sø, har også været politisk aktiv som Venstre-medlem af kommunalbestyrelsen i Vordingborg.

Husstanden i Vedskølle omfatter tillige en kat plus tre heste. Dyrene lægger beslag på en del fritid, og det samme gør Bodil Sø’s passion for fotografering. Hun er medlem af den lokale fotoklub, hvor hendes billeder deltager i konkurrencer og udstillinger, ligesom hun har vundet priser for dem flere gange.

- Dybest set har jeg hverken tid til dyrene eller min fotografering, men det er en prioritering og hjælper mig til at nyde nuet og naturen, og slippe tankerne lidt fra job og politik.


Interessen for fotografering holdes stadig ved lige, selv om kalenderen er blevet strammere. På www.koege-foto-klub.dk kan du i øvrigt se nogle af Bodil Sø’s billeder.

Klik her, for Bodil Søs kontaktoplysninger.

Tekst og foto: Gert Ellegaard

Interviewet er fra februar 2014

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
09.05.14
Opdateret
02.02.21
Link til denne side:

Valg: Info til kandidater

Ønsker du at stille op til valget? Få info her.