Søg
 

Udlægning af knust asfalt

Knust asfalt kan indeholde stoffer, som kan være skadelige for mennesker og miljø. Læs mere på denne side, hvis du overvejer at udlægge knust asfalt.

Knust asfalt indeholder skadelige stoffer

​Knust asfalt indeholder stoffer som tjære, olie og nogen gange tungmetaller, der kan være skadelige for mennesker og miljø. Når asfalten knuses, stiger risikoen for, at der frigives skadelige stoffer, og dermed stiger også risikoen for, at mennesker og miljø kan blive påvirket.

Region Sjælland kan kortlægge arealer med knust asfalt som forurenede

Hvis du udlægger knust asfalt på din ejendom, kan vi kortlægge arealet som forurenet (vidensniveau 2). Vi laver en vurdering af den konkrete udlægning.

En såkaldt kortlægning på vidensniveau 2 efter jordforureningslovens bestemmelser kan betyde, at du ikke længere kan benytte det kortlagte areal frit, som du ønsker. Det betyder, at du skal spørge kommunen, om det kræver tilladelse, hvis du vil bygge eller grave på det kortlagte areal.

Samtidig kan en kortlægning på vidensniveau 2 betyde, at det måske bliver vanskeligere at belåne ejendommen f.eks. i forbindelse med et fremtidigt salg af ejendommen.

Kommunen kan stille krav om fjernelse af asfalten

Hvis den knuste asfalt er blevet udlagt ulovligt, kan kommunen kræve, at asfalten bliver fjernet igen. Du kan se om udlægningen er lovlig i Miljøstyrelsen cirkulæreskrivelse om anvendelse af opbrudt asfalt til vejbygningsformål mv. Miljøstyrelsen cirkulæreskrivelse om anvendelse af opbrudt asfalt til vejbygningsformål mv. Udgifterne til fjernelsen skal forureneren betale – altså dén, der har ansvaret for, at asfalten blev udlagt.

Hvem skal du kontakte, hvis du har spørgsmål?

Hvis du planlægger at udlægge knust asfalt, så skal du spørge din kommune, om det kræver tilladelse.

Hvis du vil vide, om den planlagte udlægning af knust asfalt kan medføre en kortlægning af din ejendom som forurenet, så skal du spørge Region Sjælland på tlf. 5787 5830 eller 5787 5831.

​​​​

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
30.01.17
Opdateret
08.03.18
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Miljø og Ressourcer
Regional Udvikling
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 58 31
Tlf. 57 87 58 30
Telefontid:
Mandag - torsdag: 8.30 - 15.30
Fredag: 8.30 - 15.00

Vi har åbent alle hverdage, undtagen hverdage mellem jul og nytår.
Vi holder lukket alle helligdage og weekender.
Spørgsmål om aktindsigter og brug af webkort (kortet, hvor du kan se, om din grund er forurenet)

Er din ejendom forurenet?

Er din ejendom forurenet?

Tjek, om din ejendom er forurenet på vores forureningskort.