Søg
 

Ressourceeffektivitet

Ressourceeffektivitet kan forbedre virksomheders omkostningsniveau ved at reducere energi- og materialeforbruget. Derved bliver virksomhedernes konkurrenceevne styrket og der bliver skabt en mere miljømæssig og holdbar vækst på langt sigt.

Ressourceeffektivitet hænger tæt sammen med produktivitet og det bliver formodentligt en af fremtidens væsentligste konkurrenceparametre. I regionen er der store vækstpotentialer for produktionsvirksomheder inden for energi- og materialeeffektiviseringer.

Industriel symbiose    

En af de vigtigste måder vi arbejder med ressourceeffektivitet i Region Sjælland, er gennem industriel symbiose. Ved industriel symbiose, bliver én virksomheds spildprodukter til en anden virksomheds råvarer. Dette reducerer omkostningerne til deponering af affald for den ene virksomhed og til indkøb af materialer for den anden, samtidigt med, at det er til fordel for miljøet.
 
Mange virksomheder og aktører i regionen har allerede gode erfaringer med industriel symbiose. Denne symbiosetankegang vil vi arbejde for at udbrede.
 
I den regionale erhvervs- og udviklingsstrategi har Region Sjælland som målsætning, at der i 2020 er mere end 200 virksomheder med 10 ansatte i regionen, der arbejder med symbiose og ressourceeffektivisering.
 
 
I Kalundborg ligger verdens første fungerende symbiose, og der har været arbejdet med industriel symbiose i årtier. Region Sjælland har derfor en styrkeposition på området, og satser på etablering af nye symbioser. Derfor har Region Sjælland finansieret driften af et Dansk videnscenter for industriel symbiose i Kalundborg.      
 
 
 

Ressourceeffektivitet i SMV’ere

Den sjællandske erhvervsstruktur er præget af små- og mellemstore virksomheder (SMV’ere). Typisk har SMV’er ikke tid eller kapacitet til at vurdere deres egne produkter og arbejdsganges ressourceeffektivitet. Samtidigt vil de ofte være endnu mere følsomme overfor ændringer i markedet, og derfor er det vigtigt, at de er så konkurrencedygtige som muligt.
 
Derfor bliver ressourceeffektivitet i denne typer af virksomheder et indsatsområde i de kommende år.
 
Se projekter inden for ressourceeffektivitet i SMV’er
Oprettet
07.07.15
Opdateret
04.09.18
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Regional Udvikling
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 59 04 / 57 87 58 31
Telefontid:
Mandag - torsdag: 8.30 - 15.30
Fredag: 8.30 - 15.00

Vi har åbent alle hverdage, undtagen hverdage mellem jul og nytår.
Vi holder lukket alle helligdage og weekender.
 

 Projekter - Grøn omstilling