Søg
 

Energiomstilling

Grøn strøm i stikkontakten kommer ikke af sig selv. Det er en kæmpe opgave, som kræver, at vi tør udfordre os selv og tænke nyt. Derfor arbejder Region Sjælland med strategiske partnerskaber, der bringer nye ideer i spil og skaber udvikling i geografien.I Danmark er det målet at reducere CO2-udledningen med 70% inden 2030. For at bidrage til det mål skal Region Sjælland i de kommende år omlægge energiforsyningen fra fossile brændsler til vedvarende energi. Samtidig skal vi bruge mindre energi, så målet om en vedvarende energiforsyning bliver nemmere at nå.
I Region Sjællands virksomhedsdrift kan vi spare på energien bl.a. ved at indfri de potentialer, vi har for energibesparelser i driften af vores offentlige bygninger. Det gør vi fx via ESCO projekter, hvor det grundlæggende princip er, at omkostninger ved energirenoveringen bliver finansieret gennem de energibesparelser, som renoveringen medfører.
Energiomstillingen kommer til at kræve store investeringer og et tæt samarbejde på tværs af uddannelsesinstitutioner, kommuner, forsyningsselskaber og private virksomheder. Region Sjælland er med i en række partnerskaber, hvor vi sammen med andre aktører forsøger at finde nye løsninger på gamle problemer. Læs mere på fanerne under energiomstilling.
Oprettet
28.02.12
Opdateret
29.07.20
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Regional Udvikling
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 59 04 / 57 87 58 31
Telefontid:

Mandag - torsdag: 8.30 - 15.30

Fredag: 8.30 - 15.00Vi har åbent alle hverdage, undtagen hverdage mellem jul og nytår.

Vi holder lukket alle helligdage og weekender.