Søg
 

FUTURE - fremtidens intelligente energi- og ressourcesystem

Når solen ikke skinner, eller vinden ikke blæser, skal energien lagres intelligent. Samtidig skal genbrug og genanvendelse være med til at sænke vores energiforbrug og materialebehov. FUTURE projektet tester innovative løsninger på disse udfordringer.


<23video src="//regionsjaelland.23video.com/v.ihtml/player.html?token=b66458c8a959fada0880d0f9bd975e0f&source=embed&photo%5fid=62186860">

FUTURE er et interregionalt projekt, der går på tværs af de tre regioner i Greater Copenhagen – Region Skåne, Region Hovedstaden og Region Sjælland. Projektet vil kvalificere udviklingen af fremtidens intelligente energi- og ressourcesystem, så det bliver baseret på vedvarende energikilder og genanvendte materialer. Vi vil styrke feltets aktører, sikre videndeling og værdiskabelse. Målet er, at vores case-samarbejder udvikler nye og gennemslagskraftige løsninger, der kan blive til konkrete løsninger i fremtidens grønne energi- og ressourcesystem.
Projektet består af syv visionære case-samarbejder, der tester og demonstrerer forskellige teknologier, værktøjer eller forretningsmodeller inden for vedvarende energi og cirkulære materialestrømme:
  1. Lagring og smart styring af energi i individuelle bygninger
  2. Integration af vedvarende energi i komplekse bygninger
  3. Balancering af laster mellem forskellige systemer og bygninger
  4. Energioptimering gennem smarte grids i bygninger
  5. Cirkulære løsninger der integrerer energi, ressourcer og affald
  6. Resttekstiler som en del af fremtidens intelligente byggeri
  7. Intelligent brug af produktdata, der fremmer genbrug i cirkulære samfund
Case 6 er forankret i Region Sjælland hos Affaldplus, som er affaldsselskab for kommunerne i Faxe, Ringsted, Næstved, Slagelse, Sorø og Vordingborg.
I Case 6 har AffaldPlus været med til at forvandle gamle tekstiler til nye byggematerialer. Formålet med case 6 har været at finde genanvendelse for de resttekstiler, der traditionelt ikke genbruges. Alene i Norden markedsføres 400.000 ton tekstil om året, og kun 40% indsamles til genanvendelse. På Verdensplan genanvendes blot 13%. Derfor har Lendager Group, som arbejder med design af bæredygtigt byggeri, allieret sig med AffaldPlus og Rambøll. Sammen har de udviklet prototyper på akustik- og isoleringsplader af genanvendte resttekstiler.
Oprettet
15.04.20
Opdateret
29.07.20
Link til denne side:
Regional Udvikling
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 59 04 / 57 87 58 31
Telefontid:

Mandag - torsdag: 8.30 - 15.30

Fredag: 8.30 - 15.00Vi har åbent alle hverdage, undtagen hverdage mellem jul og nytår.

Vi holder lukket alle helligdage og weekender.