Søg
 

FUTURE - fremtidens intelligente energi- og ressourcesystem

Når solen ikke skinner, eller vinden ikke blæser, skal energien lagres intelligent. Samtidig skal genbrug og genanvendelse være med til at sænke vores energiforbrug og materialebehov. FUTURE projektet tester innovative løsninger på disse udfordringer.


<23video src="//regionsjaelland.23video.com/v.ihtml/player.html?token=b66458c8a959fada0880d0f9bd975e0f&source=embed&photo%5fid=62186860">

FUTURE er et interregionalt projekt, der går på tværs af de tre regioner i Greater Copenhagen – Region Skåne, Region Hovedstaden og Region Sjælland. Projektet vil kvalificere udviklingen af fremtidens intelligente energi- og ressourcesystem, så det bliver baseret på vedvarende energikilder og genanvendte materialer. Vi vil styrke feltets aktører, sikre videndeling og værdiskabelse. Målet er, at vores case-samarbejder udvikler nye og gennemslagskraftige løsninger, der kan blive til konkrete løsninger i fremtidens grønne energi- og ressourcesystem.
Projektet består af syv visionære case-samarbejder, der tester og demonstrerer forskellige teknologier, værktøjer eller forretningsmodeller inden for vedvarende energi og cirkulære materialestrømme:
  1. Lagring og smart styring af energi i individuelle bygninger
  2. Integration af vedvarende energi i komplekse bygninger
  3. id - balancerede energistrømme
  4. Energioptimering af vedvarende energi i komplekse bygninger
  5. Cirkulære løsninger – integration af energi, ressourcer og affald
  6. Resttekstiler som en del af fremtidens byggeri
  7. Intelligent brug af produktdata der fremmer genbrug og cirkulær økonomi
Case 6 er forankret i Region Sjælland hos Affaldplus, som er et affaldsselskab for Faxe, Ringsted, Næstved, Slagelse, Sorø og Vordingborg Kommuner
I Case 6 har AffaldPlus været med til at forvandle gamle tekstiler til nye byggematerialer. Formålet med case 6 har været at finde genanvendelse for de resttekstiler, der traditionelt ikke genbruges. Alene i Norden markedsføres 400.000 ton tekstil om året, og kun 40% indsamles til genanvendelse. På Verdensplan genanvendes blot 13%. Derfor har Lendager Group, som arbejder med design af bæredygtigt byggeri, allieret sig med Rambøll og AffaldPlus. Sammen har de udviklet prototyper på akustik- og isoleringsplader af genanvendte resttekstiler.
Oprettet
15.04.20
Opdateret
06.05.20
Link til denne side:
Regional Udvikling
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 59 04 / 57 87 58 31
Telefontid:
Mandag - torsdag: 8.30 - 15.30
Fredag: 8.30 - 15.00

Vi har åbent alle hverdage, undtagen hverdage mellem jul og nytår.
Vi holder lukket alle helligdage og weekender.