Søg
​​​​​​​​​
​​​
 

Litteratur

Her finder du forslag til anbefalet læsning inden for emnerne forbedringsarbejde, SPC, Lean og forandringsledelse.

​​The Improvement Guide: A Practical Approach to Enhancing Organizational Performance

Forfattere: Gerald J. Langley, Ronald D. Moen, Kevin M. Nolan, Thomas W. Nolan, Clifford L. Norman, Lloyd P. Provost

Dette er den absolutte bibel inden for forbedringsarbejde. Selvom den går meget i dybden, er den let at læse og med mange gode eksempler.


The Health Care Data Guide: Learning from Data for Improvement
Forfattere: Lloyd P. Provost, Sandra Murray

Alt hvad der er værd at vide om brug af data i forbedring af processer og systemer inden for sundhedsvæsenet. Det er ikke verdens letteste bog at læse – men vil du forstå SPC i dybden, er dette et godt bud. 


Kompendium i kvalitetsudvikling - rammer og redskaber
Forfatter: Jacob Anhøj

Kompendium i kvalitetsudvikling er en slags 'kittelbog' for kvalitetsudvikleren. Kompendiet indeholder tre letlæselige kapitler, der indfører læseren i basale forbedringsvidenskabelige metoder med fokus på forbedringsmodellen, dataindsamling og statistisk kvalitetsudvikling.

Dette er Lean
Forfattere: Niklas Modig, Pär Åhlström

Én af de bedste bøger, der er skrevet om Lean i nyere tid. Bogen forklarer principperne i Lean på en enkel og illustrativ måde. Har du kun tid til at læse én bog om Lean, bør du vælge denne.


God Lean Ledelse - I administration og service
Forfattere: Mikkel Eriksen, Thomas Fischer & Lasse Mønsted

Bogen giver en introduktion til at arbejde med Lean og bringer lederen refleksioner og bud på, hvordan man skal håndtere at indføre Lean. Enkel og overskuelig bog.

 

Offentlig Lean - koncepter, værktøjer og erfaringer
Forfattere: Esben Rahbek Pedersen & Mahad Huniche

Denne bog give både læseren en indføring i, hvordan Lean præsenteres i ledelseslitteraturen, og hvordan Lean praktiseres i den offentlige sektor. Bogen videregiver erfaringer fra en lang række offentlige organisationer, og reflekterer på denne baggrund over nogle af de mange forhold, der kan fremme henholdsvis blokere for implementeringen af Lean. Bogen giver dermed et nuanceret og pragmatisk billede af Lean i den offentlige sektor.

  

Respekten för människan – innan framgång med Lean kommer förändring av synen på människan
Forfattere: Robert Kusén & Arne Ljung

Glimrende bog som fortæller – med udgangspunkt i virksomheden Scania – om nogle af de faktorer, som skal til for at lykkes med Lean. Omdrejningspunktet er at lykkes med ledelsesopgaven: at involvere alle medarbejderne i forbedringsarbejdet. Bogen er på svensk, men alligevel ganske let at læse.


The Machine That Changed the World - The Story of Lean Production - Toyota's Secret Weapon in the Global Car Wars That Is Now Revolutionizing World Industry 

Forfattere: James P. Womack, Daniel T. Jones & Daniel Roos

Den oprindelige bog om Lean – som er en fortolkning af Toyotas TPS metode. Interessant hvis du vil vide, hvordan det hele startede.

Fair proces - fra upopulære forandringer til medarbejdere, der udvikler løsninger
Forfatter: Bo Vestergaard

Nyere viden om ledelse af forandringer. Bogen hjælper ledere og disses organisationer med at opnå positive forandringsprocesser.
I “Fair proces” lægges vægt på vigtigheden af, at medarbejdere får lov til at være involverede i beslutninger, forandringer samt er med til at udvikle og afprøve løsninger. Al forskning viser nemlig, at dette skaber de bedste resultater.

 

Leading Change
Forfatter: John P. Kotter

En klassiker og ”bestseller” inden for forandringsledelsesteori. Bogen er lige til at gå til med et 8-trins program for en forandringsproces i ledelsen i en virksomhed. Bogen gennemgår hele processen, man bliver nødt til at gennemgå for at nå sine mål og få succes.

Oprettet
05.07.21
Opdateret
22.12.21
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Data og udviklingsstøtte
Forbedringsakademiet
Alléen 15
4180 Sorø


Rasmus Hansen
Tlf. 31 31 05 02
Mail: rasha@regionsjaelland.dk