Søg
Det gode lægelivDet gode lægelivRegion Sjælland på LinkedinRegion Sjælland på FacebookRegion Sjælland på Twitter​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
 

Uddannelse i Region Sjælland

Som læge under videreuddannelse i Region Sjælland kan du være sikker på at få faglige udfordringer og masser af praktisk erfaring både i almen praksis, på sygehusene og i Psykiatrien.

​​


Nedenfor kan du læse mere om de forskellige uddannelsesforløb, vi tilbyder i Region Sjælland.

Klinisk basisuddannelse

Region Sjælland opslår Klinisk basisuddannelse (KBU) via basislaege.dk og udbyder endvidere KBU via kandidatuddannelsen i medicin i Region Sjælland​. Udannelsen foregår på hhv. Sjællands Universitetshospitaler Køge og Roskilde, samt Holbæk, Slagelse og Nykøbing F. sygehuse. Inden for Psykiatrien foregår basisuddannelsen i Roskilde, Slagelse og Vordingborg.

Læs mere: Klinisk basisuddannelse
Læs mere: Kandidatuddannelsen i Region Sjælland - sammenhængende uddannelsesforløb​

Introduktionsstilling

Efter endt basisuddannelse er næste trin en introduktionsstilling. Region Sjælland opslår regelmæssigt introduktionsstillinger inden for næsten alle specialer (36 ud af 38 specialer).

På laegeuddannelse.dk kan du læse mere om specialerne, og se hvilke indtroduktionstillinger der udbydes på sygehusene i Region Sjælland.

Læs mere: Introduktionsstillinger

Det er de enkelte afdelinger, der opslår og ansætter læger i introduktionsstillinger. Dette gælder dog ikke for almen medicin. En introduktionsstilling i almen praksis har en varighed på 6 eller 12 måneder afhængigt af, om du har været i almen praksis i KBU.

Læs mere: Almen praksis i Region Sjælland

Region Sjælland opslår introduktionsstillinger i almen medicin to gange årligt. Alle introduktionsstillinger opslås via Sundhedsjobs og Job og Karriere​.

Hoveduddannelsesstilling

Efter godkendt introduktionsstilling er næste skridt at søge en hoveduddannelsesstilling med henblik på opnåelse af autorisation som speciallæge.

Læs mere: Region Sjællands speciallægeuddannelse på sygehusene​

Læs også vores folder om uddannelse på hvert af vores sygehuse og i Psykiatrien: Region Sjællands sygehuse: Sammenhæng og specialisering (pdf)​

Har du ikke besluttet dit speciale endnu? Så læs om alle regionens specialer​.

Hoveduddannelsesstilling​ - almen praksis

Region Sjælland dækker et stort geografisk område med vekslende befolkningssammensætning, og dermed mulighed for at stifte bekendtskab med mange forskellige sygdomskategorier. 

Du vil få et godt kendskab til det almen medicinske speciale, og der er både mulighed for at blive tilknyttet solopraksis, kompagniskaber eller større lægehuse. 

Læs mere: Region Sjællands speciallægeuddannelse i almen praksis​

Speciallægeuddannelse - sygehusspecialer

Region Sjælland tilbyder speciallægeuddannelse i langt de fleste af de lægelige specialer. Efter endt specialisering er der gode muligheder for fastansættelse som speciallæge på sygehusene​ og i Psykiatrien

Læs mere: Region Sjællands speciallægeuddannelse på sygehusene​​

Uddannelsesfordele for dig i Region Sjælland:

 • Høj kvalitet i videreuddannelse
 • Uddannelse i virkeligheden - du får lov til mere end bare at kigge på
 • Mulighed for at arbejde meget selvstændigt også som yngre læge
 • Gratis kursus i praksisovertagelse for læger under uddannelse i almen medicin
 • Tilbud om supervision til alle almen medicinere
 • Mulighed for at deltage aktivt i forsknings- og udviklingsopgaver
 • Region Sjællands uddannelsesforløb får gode karakterer af læger under uddannelse​
Oprettet
07.12.16
Opdateret
25.02.21
Link til denne side:

Video: Bliv Psykiater i Region Sjælland 

<23video src="//regionsjaelland.23video.com/v.ihtml/player.html?token=2515f0e05860cec7696c8d0650b369b7&source=embed&photo%5fid=58744887">

 

Her fortæller læger og sygeplejersker om, hvad der gør psykiatrien til et spændende speciale, og hvorfor de er glade for at være en del af Psykiatrien Region Sjælland.​

Information om videreuddannelse og COVID-19

​​​​​​​​​​​​​ ​
 • ​​​Almen praksis​​
 • ​​​Se ledige job
 • Mød dine kommende kollegaer​​​
 • Forskning i Region Sjælland​​