Søg
Det gode lægelivDet gode lægelivRegion Sjælland på LinkedinRegion Sjælland på FacebookRegion Sjælland på Twitter​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
 

Sammenhængende uddannelsesforløb

Fritagelse for lodtrækning til Klinisk Basisuddannelse (KBU)

Vær sikret KBU på en valgfri geografi i Region Sjælland
 
På Region Sjælland-sporet er der mulighed for at vælge at afholde sin KBU på SUH (Køge & Roskilde), Holbæk Sygehus, Slagelse Sygehus eller Nykøbing Falster Sygehus (1. del) og i almen praksis eller i psykiatrien (2. del). Pladserne på 1. del ligger primært ved sygehusenes akutafdelinger. 2. del af KBU’en ligger i umiddelbar nærhed af det sygehus, hvor den 1. del af KBU er afholdt.

Ved tilmelding til 5. & 6. semester på Region Sjælland-sporet bliver den studerende bedt om at vælge, hvor KBU ønskes at blive afholdt. Den studerende vælger frit mellem ovennævnte sygehuse, og for optagene i 2019 og 2020 er der garanteret en plads på 1. prioritet.

Tilsvarende gælder optagene på 1. og 2. semester i 2020, hvor den studerende også er garanteret KBU, på det sygehus, som er 1. prioritet.

På baggrund af ønsker modtager den studerende et specifikt KBU-forløb med angivelse af sygehusafdeling, praksis-/psykiatri-plads samt starttidspunkter ca. 6 måneder før start af KBU. Først når den studerende kender det specifikke KBU-forløb, bliver han/hun bedt om at give samtykke til at blive trukket ud af den ordinære KBU-lodtrækning.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at det ikke er muligt at søge et sammenhængende uddannelsesforløb i Region Sjælland, såfremt den studerende tidligere har tilmeldt sig den kliniske basisuddannelse på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, uagtet at den studerende ikke har valgt et ordinært KBU-forløb på basislaege.dk.
 

10 studerende per semester tilbydes en valgfri Intro-stilling

På Region Sjælland-sporet kan 10 studerende per semester tilbydes en Intro-stilling i regionen efter afsluttet KBU.
 
Når den studerende på 6. semester har bekræftet sit KBU-forløb i regionen, er der mulighed for at vælge at fortsætte i en intro-stilling. Den studerende får i den forbindelse mulighed for frit at prioritere mellem geografi og de 36 specialer, der er i regionen.
 
Er der flere end 10 studerende per semester, der ønsker en intro-stilling, vil stillingerne blive fordelt ved lodtrækning.
 
Nærmere oplysninger kan fås via nedenstående:
 
Region Sjælland
Lene Nørgaard, konsulent tlf. 93 57 66 26
 
 

 

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
15.03.19
Opdateret
08.01.21
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Sundhedsstrategisk Planlæging - Lægeuddannelsen
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 93 57 66 26