Søg
Det gode lægelivDet gode lægelivRegion Sjælland på LinkedinRegion Sjælland på FacebookRegion Sjælland på Twitter​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
 

Sammenhængende uddannelsesforløb

Fritagelse for lodtrækning til Klinisk Basisuddannelse (KBU)

Vær sikret KBU på en valgfri geografi i Region Sjælland
 
På Region Sjælland-sporet er der mulighed for at vælge at afholde sin KBU på SUH (Køge & Roskilde), Holbæk Sygehus, Slagelse Sygehus eller Nykøbing Falster Sygehus (1. del) og i almen praksis eller i psykiatrien (2. del). Pladserne på 1. del ligger primært ved sygehusenes akutafdelinger. 2. del af KBU’en ligger i umiddelbar nærhed af det sygehus, hvor den 1. del af KBU er afholdt.

Ved tilmelding til 5. & 6. semester på Region Sjælland-sporet bliver den studerende bedt om at vælge, hvor KBU ønskes at blive afholdt. Den studerende vælger frit mellem ovennævnte sygehuse, og for optagene i 2019 og 2020 er der garanteret en plads på 1. prioritet.

Tilsvarende gælder optagene på 1. og 2. semester i 2020, hvor den studerende også er garanteret KBU, på det sygehus, som er 1. prioritet.

På baggrund af ønsker modtager den studerende et specifikt KBU-forløb med angivelse af sygehusafdeling, praksis-/psykiatri-plads samt starttidspunkter ca. 6 måneder før start af KBU. Først når den studerende kender det specifikke KBU-forløb, bliver han/hun bedt om at give samtykke til at blive trukket ud af den ordinære KBU-lodtrækning.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at det ikke er muligt at søge et sammenhængende uddannelsesforløb i Region Sjælland, såfremt den studerende tidligere har tilmeldt sig den kliniske basisuddannelse på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, uagtet at den studerende ikke har valgt et ordinært KBU-forløb på basislaege.dk.
 

10 studerende per semester tilbydes en valgfri Intro-stilling

På Region Sjælland-sporet kan 10 studerende per semester tilbydes en Intro-stilling i regionen efter afsluttet KBU.
 
Når den studerende på 6. semester har bekræftet sit KBU-forløb i regionen, er der mulighed for at vælge at fortsætte i en intro-stilling. Den studerende får i den forbindelse mulighed for frit at prioritere mellem geografi og de 36 specialer, der er i regionen.
 
Er der flere end 10 studerende per semester, der ønsker en intro-stilling, vil stillingerne blive fordelt ved lodtrækning.
 
Nærmere oplysninger kan fås via nedenstående:
 
Region Sjælland
Lene Nørgaard, konsulent tlf. 93 57 66 26
Tove Bergstrøm Madsen, sekretær tlf. 93 57 66 25
 

 

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
15.03.19
Opdateret
09.03.20
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Sundhedsstrategisk Planlæging - Lægeuddannelsen
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 93 57 66 26