Søg
Det gode lægelivDet gode lægelivRegion Sjælland på LinkedinRegion Sjælland på FacebookRegion Sjælland på Twitter​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
 

Fakta

Baggrund og fakta om kandidatuddannelsen i medicin i Region Sjælland

Uddannelsen startede d. 28. januar 2019 med 18 tilmeldte studerende på 5. semester på kandidatuddannelsen.
 
Uddannelsen er en del af optakten til øget optag på medicinstudiet og en komponent i et endnu tættere samarbejde mellem Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet og Region Sjælland om at sikre den bedst mulige uddannelse og en god spredning af læger.

I 2021 vil kandidatuddannelsen være fuldt udrullet fra 1.-6. semester med plads til, at ca. 150 studerende kan læse deres kandidat i medicin i Region Sjælland.
 
Lægeuddannelsen skal være med til at afhjælpe rekrutteringsproblemer og lægemangel i Region Sjælland. Et eksempel fra Region Nordjylland, hvor de første lægestuderende begyndte på Aalborg Universitet i 2010, viser, at otte ud af ti blev i landsdelen efter deres eksamen
 
Der er ansat et Operativt Team til at varetage implementeringen af kandidatuddannelsen. Teamet består af Patrick Lorien & Joan Riemann fra Københavns Universitet samt Lene Nørgaard & Tove Bergstrøm Madsen fra Region Sjælland. Teamet kan kontaktes via studieinformationen ved Københavns Universitet, som kan fortælle mere om medicinstudiet og studieordningen. De kan kontaktes på vejledning@sund.ku.dk eller på telefon: 35 33 65 02.
 
Ved spørgsmål til de ekstra tilbud og de sammenhængende uddannelsesforløb med KBU & Intro-stillinger, kan teamet kontaktes på rs-medicin@regionsjaelland.dk.
 

 

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
15.03.19
Opdateret
08.01.21
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Sundhedsstrategisk Planlæging - Lægeuddannelsen
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 93 57 66 26