Søg
Det gode lægelivDet gode lægelivRegion Sjælland på LinkedinRegion Sjælland på FacebookRegion Sjælland på Twitter​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
 

KBU

Klinisk basisuddannelse (KBU) er det første uddannelseselement i den lægelige videreuddannelse.​Den kliniske basisuddannelse (KBU) har flere formål og funktioner. Først og fremmest skal alle uddannelseslæger gennemføre den kliniske basisuddannelse for, at kunne erhverve sig Sundhedsstyrelsens tilladelse til selvstændigt virke som læge.

Derudover skal KBU fungere som læringsramme for nyuddannede lægers overgang fra den universitære uddannelse til det kliniske arbejde. KBU drejer sig således om at ”lære at være læge”, herunder at koble den faglige viden fra Universitetet med praktiske og tekniske kompetencer.​ 


Klinisk basisuddannelse i Region Sjælland

I Region Sjælland har vi fokus på, at målrette KBU’en efter uddannelseslægens nuværende kompetencer og erfaringer samt sikre, at du som uddannelseslæge kommer til at føle dig hjemme i den hvide kittel og samtidig udvikler det ansvar, som hører til samme kittel.​

Den kliniske basisuddannelse består af to ansættelser á seks måneders varighed. Den første ansættelse finder sted på et af regionens sygehuse og det primære fokus er på behandling af akutte patienter, mens den anden ansættelse foregår i en af regionens almen praksis og hvor det primære fokus er på kroniske patientforløb.

KBU udbydes på alle regionens akutsygehuse, hhv. Sjællands Universitetshospital i Køge og Roskilde, Holbæk Sygehus, Slagelse Sygehus samt Nykøbing Falster Sygehus. Yderligere information om KBU på de enkelte sygehuse, samt i almen praksis kan ses nedenfor.

For at sikre så høj fleksibilitet som muligt, etablerer Region Sjælland KBU-forløb med opstart fordelt ud over hele året (1. februar, 1. marts, 1. april, 1. maj, 1.august, 1. september, 1. oktober og 1. november).​

Yderligere information fra Sundhedsstyrelsen vedr. klinisk basisuddannelsen, tilmelding, bekendtgørelse mv. kan ses her

Den Lægelig videreuddannelse i Region Sjælland koordineres og administreres af Lægeuddannelsen. Kontaktoplysninger findes nederest på siden. 

Generel information til uddannelseslæger i klinisk basisuddannelse i Region Sjælland kan ses her: 

Generel information for KBU

Den Lægelig videreuddannelse i Region Sjælland koordineres og administreres af Lægeuddannelsen som er forankret i Data og Udviklingsstøtte i Region Sjælland.

Fravær, orlov og deltid i KBU

Læs mere om fravær, orlov og deltid under din KBU ansættelse.

Almen praksis

De sidste seks måneder af den kliniske basisuddannelse (KBU) foregår i almen praksis.

Holbæk Sygehus

På Holbæk Sygehus indledes de fleste KBU-forløb med 6 måneder i Akutafdelingen, men der udbydes også forløb der starter på Medicinsk, Kirurgisk eller Ortopædkirurgisk Afdeling.

Nykøbing Falster Sygehus

På Nykøbing Falster Sygehus foregår den kliniske basisuddannelse på enten Akutafdelingen, Ortopædkirurgisk Afdeling eller Medicinsk Afdeling, hvor du vil møde mange forskellige patienttyper.

Slagelse Sygehus

På Slagelse Sygehus vil du som klinisk basislæge fortrinsvis blive ansat i Akutafdelingen, men vi har også enkelte forløb på kirurgisk, ortopædkirurgisk og medicinsk afdeling.

Sjællands Universitetshospital, Køge

På Sjællands Universitetshospital, Køge foregår den kliniske basisuddannelse på enten Akutafdelingen eller på Kirurgisk Afdeling.

Sjællands Universitetshospital, Roskilde

På Sjællands Universitetshospital, Roskilde foregår den kliniske basisuddannelse på Neurologisk Afdeling og på Urologisk Afdeling.

Kontakt Sekretariatet for Lægeuddannelse

Lægeuddannelsen i Region Sjælland
Alleén 15
4180 Sorø

E-post: rs-lvu@regionsjaelland.dk​​


Oprettet
23.11.21
Opdateret
24.05.22
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Sekretariatet for Lægeuddannelse i Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø 

Send mail​

Følg os på LinkedIn​
 

 Læs mere om KBU på

 
 

 Praktisk info vedr. KBU

 
 

 Find kontaktpersoner

 
​Lægeuddannelsen

- Sekretariatet
- PUK
- DYNAMU
- HR sygehus stabsfunktion
- HR Uddannelse