Søg
Det gode lægelivDet gode lægelivRegion Sjælland på LinkedinRegion Sjælland på FacebookRegion Sjælland på Twitter​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
 

Hoveduddannelse

Til dig som er uddannelsessøgende læge til hoveduddannelsen i Region SjællandHoveduddannelse til speciallæge varer 4 til 5 år​

Hoveduddannelsen varer 4 til 5 år, afhængigt af, hvilket speciale du vælger​. De forskellige hoveduddannelser er opbygget med delforløb på sygehuse og/eller praksis i regionen. Uddannelsen indeholder typisk delforløb på både funktionsbærende enheder og på højt specialiserede enheder, så du opnår både specialiserede og brede kompetencer inden for specialet.

I alle specialer begynder uddannelsen med et års introduktionsforløb. For almen medicin, er det dog kun 6 måneder, såfremt du har haft 6 måneder i almen medicin i din KBU. Efter godkendt introduktionsstilling, er næste skridt at søge, en hoveduddannelsesstilling med henblik på opnåelse af autorisation som speciallæge.

  • ​Inden du kan søge hoveduddannelse, skal du have gennemført et introduktionsforløb i specialet.
I Region Sjælland tilbyder vi gode muligheder for at fortsætte i speciallægeuddannelse, idet regionen deltager i videreuddannelsen af  34 ud af de 39 lægelige specialer​. Efter endt specialisering er der gode muligheder for fastansættelse på sygehusene eller erhvervelse af egen praksis.

Boligpriserne i regionen er fordelagtige, du kan derfor allerede, når du takker ja til videreuddannelse i Region Sjælland, tænke både faglig karriere og familieliv sammen fra start.

Alle afdelinger der deltager i lægelig videreuddannelse, har en række uddannede kliniske vejledere ansat, og afdelingens uddannelsesansvarlige overlæge har det overordnede ansvar. Den yngre læge fører selv sin logbog og har et selvstændigt ansvar for kvaliteten af sin uddannelse, og kan søge om sparring til at få sammensat en god uddannelsesplan.​

Opslag og ansøgning

Alle hoveduddannelsesforløb i alle specialer opslås via sundhedsjobs.dk​ og søges via videreuddannelsen.dk​
  • Du kan med fordel allrede oprettte dig med en jobagent​, så du får besked når der kommer nye opslag.
  • Hoveduddannelsesforløb i almen medicin- læs mere her
Alle opslag indeholder en vejledning til ansøgning, hvor du kan læse, både hvordan du ansøger, men også hvordan ansættelsesprocessen foregår. 
Du kan altid finde vejledningen til seneste opslag under det enkelte speciale her​

Sammen med opslaget finder du også specialets faglige profil, vuderingsskemaet samt evt. specialespecifikke skemaer. Du kan læse mere om disse skemaer via "Vigtig info". Her finder du også hele ansættelsesproceduren inkl. beskrivelse af samt forretningsorden for ansætttelsesudvalgene.

6 års fristen i den lægelig videreuddannelse er afskaffet pr. 1 maj 2019

Det betyder, at ingen læger længere er omfattet af en tidsfrist, og alle kan søge en HU-stilling, uanset hvornår man har haft første ansættelsesdag i klinisk basisuddannelsen- (§ 10i BKG nr. 96 af 2/2-2018 er ophævet).

Speciallægeautorisation

Du kan søge specialæægeautorisation seks måneder, inden du er færdig med din hoveduddannelse, hos sundhedsstyrelsen​.

Funktionstid (1 april 2021)

I den overenskomst mellem YL og RLTN (overenskomst med regionerne), er der en bestemmelse om funktionstid (§4 stk. 4 litra a). Bestemmelsen indebærer, at en læge højest må have været ansat i 2 år på en afdeling, der indgår i den/de ansøgte hoveduddannelsesforløb, når hoveduddannelsen påbegyndes. Fravær pga. graviditet, barsel, adoption, længerevarende sydgom, værnepligt eller ren forskningsansættelse medregnes ikke i funktionstiden. Danske regioner og YL har i forbindelse med overoverenskomstforhandlingerne 2021 indgået aftale om, at funktionstidsbestemmelserne fremadrettet er gældende for alle læger, der søger hoveduddannelse. For læger, der er kandidater fra og med den 1. august 2008 og før d. 1. maj 2019 gælder, at det udelkukkende er ansættelser fra og med den 1. april 2021, der kan indgå i funktionstiden.
Du kan læse mere om funktionsbestemmelserne her 


Kurser

Hoveduddannelsen indeholder både generelle kurser, specialespecifikke kurser og et forskningstræningsmodul. For at give dig mulighed for at tilpasse din hoveduddnnelse, skal du selv tilmelde dig de nationale obligatoriske kurser. 
  • Se beskrivelse og tilmelding til de generelle obligatoriske kurser - SOL1, SOL2 SOL3 HER
  • Se beskrivelse og tilmelding til Forskningstræning HER​
  • Se beskrivelse og tilmelding til specialespecifikke kurser HER​

De videnskabelige selskaber og Sundhedsstyrelsen samarbejder om de specialespecifikke kurser, som ligger på hoveduddannelsen og udgør maximalt 210 timer. Dertil kommer forskningstræningsmodulet af 12 ugers varighed ofte centreret om et projekt.​


Kontakt Sekretariatet for Lægeuddannelse

Lægeuddannelsen i Region Sjælland
Alleén 15
4180 Sorø

E-post: rs-lvu@regionsjaelland.dk​​​


Vi glæder os til at byde dig velkommen i Region Sjælland

Oprettet
23.11.21
Opdateret
29.08.22
Link til denne side:
 

 Kontakt

 

Sekretariatet for Lægeuddannelse i Region Sjælland

Alléen 15

4180 Sorø

 

Send mail
 

 Find kontaktpersoner

 
Lægeuddannelsen

- Sekretariatet
- PUK
- DYNAMU
- HR sygehus stabsfunktion
- HR Uddannelse

 

 Læs mere om Hoveduddannelse

 
 

 Ledige stillinger