Nyt tilbud: Familie og Alkohol

Fylder alkohol lidt for meget?

<23video src="//regionsjaelland.23video.com/v.ihtml/player.html?token=51d6eec118e70aeddea07b5b05d32f2f&source=embed&photo%5fid=27413850">

Selv små ændringer kan gøre en stor forskel, når alkohol fylder for meget. Nyt tilbud skal hjælpe familier til større trivsel og sundere vaner.

Familie og Alkohol er et nyt tilbud, hvor man kan få gratis råd og vejledning, hvis en eller flere i en familie oplever, at alkohol har fået for stor en plads i deres hverdag.

”Alle kan få brug for lidt hjælp og et par gode råd. Og ofte er det kun små
ændringer, der skal til, for at få sundere vaner, større trivsel og mere
energi. Det handler blot om at tage det første skridt”, fortæller Gitte
Aagaard, der er projektleder i det nye tilbud.

Hos Familie og Alkohol kan man få alt fra en enkelt uforpligtende samtale
til et længere forløb. Både alene, med sin partner, eller som familie:

”Vi sætter fokus på hele familien. Ikke kun på den person, der måske får
et glas lidt for tit. Det er et skræddersyet tilbud, hvor vi arbejder med lige præcis det, som den enkelte familie har brug for”, fortæller Aagaard og understreger, at det er tænkt som et positivt skub i en bedre retning -
ikke en løftet pegefinger:

”Det handler om familiens trivsel og om hvordan man fungerer sammen.
Ikke om antallet af genstande. Hvis man sætter tidligt ind, kan man ofte
hurtigt få en bedre hverdag og et mere hensigtsmæssigt forbrug af alkohol”.

Der står medarbejdere klar i både Lolland og Guldborgsund Kommuner, og man kan henvende sig, uanset om man er pårørende eller selv har fået for stort et forbrug.

Nummeret er 25 18 96 20. Man kan også sende en mail
til familieogalkohol@guldborgsund.dk eller familieogalkohol@lolland.dk.

Se desuden mere info her: Familie og Alkohol​

Fakta:

• Familie og Alkohol er et tilbud til familier med børn under 18 år, der er bosat i Lolland eller Guldborgsund Kommuner.

• Det er gratis, der er tavshedspligt og man kan være anonym, hvis man ønsker det.

• Hos Familie og Alkohol kan man få råd og vejledning, hvis alkohol er begyndt at fylde lidt for meget. Det er en tidlig indsats, hvor man med små ændringer kan få hjælp til en bedre hverdag.

• Man kan komme alene, sammen med sin partner eller med hele familien.

• Familie og Alkohol er en del af Broen til Bedre Sundheds partnerskab med TrygFonden, der har støttet initiativer på Lolland-Falster med 20 mio. kr. over en periode på 3 år.

05.05.18
25.03.19

Sygehusene 2022

Ny sygehusstruktur skal realiseres frem til 2022.