Kølebiler til Kalundborg

God nærende morgenmad til skoleelever breder sig som en godartet epidemi på tværs af Region Sjælland.

Fem skoler i Kalundborg Kommune er netop begyndt at byde eleverne velkommen med gratis morgenmad. Det skal give de elever, der ellers springer dagens vigtigste måltid over, et skud tiltrængt energi.

Ordningen har igennem flere år været til gavn for elever i Lolland og Guldborgsund Kommuner, Vordingborg Kommune rettede an tidligere i år, og nu er den nordvestlige del af Regionen altså også gået til kamp mod rumlende maver i matematiktimerne.
A.P. Møller-Fonden har givet finansiering til 1½ års drift af initiativet. Derefter vil Kalundborg Kommune tage stilling til om ordningen skal være permanent.
Maden til morgenbordene bliver leveret af FødevareBanken i København. Det er en non-profit organisation, der indsamler overskudsmad og fordeler den, så den gør nytte.
I forbindelse med udvidelsen af ordningen til skolerne i Kalundborg, har FødevareBanken investeret i en udvidelse af deres flåde af kølebiler. Med bedre plads til mad på langfart åbner det muligheden for, at endnu flere kommuner i Region Sjælland kan følge opskriften på Hjernemad.

12.11.19
12.11.19

Visitkortvælger

Sygehusene 2022

Ny sygehusstruktur skal realiseres frem til 2022.