Sund Uddannelse er godt på vej

KORA har evalueret Sund Uddannelse

​Sund Uddannelse har haft succes med at sætte kost, motion, mental sundhed og rygeforbyggende indsatser på skoleskemaet på Lolland-Falster. Det viser ny evaluering fra KORA.

Sund Uddannelse har fra 2014-2016 sat fokus på sundhed på otte skoler i Lolland og Guldborgsund Kommuner. Fra frisk frugt og motion, til røgfrie kontrakter, Hjernemad og meditation i skoletiden. Nu er projektet slut og det samlede indtryk er positivt:
”Alle otte skoler har arbejdet med alle delindsatser”, forklarer Martin Sand-berg Buch, der er projektchef hos KORA, der netop har afsluttet en stor evaluering af projektet. ”Der er forskel fra skole til skole, men generelt har man oplevet, at de elever, der har været med i Sund Uddannelse, har fået større viden om sundhed og har lært at træffe de sunde valg”.

Janne Hansen, der er formand for Børn-, Familie- og Uddannelsesudvalget i Guldborgsund Kommune er også tilfreds:

”Vores skoler har taget godt imod Sund Uddannelse, også selvom det kom samtidig med en omfattende folkeskolereform. Vi ved, at en tidlig indsats er afgørende for at gøre en forskel, og i det lys vigtigt er det vigtigt, at det bliver både let og sjovt at leve sundt. Også når man er i skole”.

Sund Uddannelse kommer fremover til at fortsætte som en del af et partnerskab, der netop er indgået mellem Broen til Bedre Sundhed og TrygFonden. Med særligt fokus på bl.a. børne- og ungeområdet. I næste fase vil det blive et mere fleksibelt tilbud, hvor hver skole i større grad får mulighed for at udvikle sit eget program, med indsatser specifikt tilpasset de lokale behov.

Se den samlede rapport her: Rapport

Se mere om Sund Uddannelse her: Sund Uddannelse​

Evalueringskonference

KORA's evaluering og Broens egen evaluering af Sund Uddannelse blev begge fremlagt ved en evalueringskonference den 6. april 2017.

Se program og præsentationer fra dagen her:

Program til dør - konference Sund Uddannelse.pdfProgram

Præsentation 1
(Alle præsentationer samlet, undtaget den om skolesundhed.dk)

Præsentation 2
(Om skolesundhed.dk)

Presselinks om konferencen:

Folketidende den 6. april 2017: Succes med motion og sunde vaner på skoler
Findes ikke tilgængelig på nettet

Folkeskolen den 6. april 2017: Folkeskolen

Se et par billeder fra dagen her:

Dagens nøglepersoner og æresgæster. Fra venstre: Annette Palle Andersen (programchef, Broen til Bedre Sundhed), Amada Findlay (hovedtaler fra Skotland), Kevin Brack (hovedtaler fra Skotland), Gitte Porsmose (projektleder, Sund Uddannelse), Preben Cramon (sundhedsfaglig chef, Region Sjælland) og Ditte Rasmussen (analysekonsulent, Broen til Bedre Sundhed).

Borgmester i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen, bød velkommen.

Projektleder Gitte Porsmose præsenterede Sund Uddannelse. Herunder blandt andet en liste med lidt af alt det, der er blevet arbejdet med i projektets tre år.

Også eleverne var repræsenteret. Her blandt andet Kristoffer fra Eskilstrupskole, der fortalte om sin hverdag med Sund Uddannelse.

Der var mere end 100 deltagere tilmeldt. Primært fagpersoner fra Lolland og Guldborgsund Kommuner, og andre samarbejdspartnere.

Se også klip med Amanda Findlay nedenfor fra konferencen CYPIC LEARNING SESSION 2016:

<23video src="//regionsjaelland.23video.com/v.ihtml/player.html?source=share&photo%5fid=15729075">

05.04.17
25.03.19

Hent materialer her:

Rapport fra KORA

Præsentation 1

Præsentation 2

Broen til Bedre Sundhed

Annette Palle Andersen, programchef

Marlene Olsen, sekretær

Brian Borg Andersen, kommunikationskonsulent

Helle Bergholdt, analysekonsulent

Ditte J. Rasmussen, analysekonsulent

Kristine Binzer, lægefaglig konsulent
E-mail: kbi@regionsjaelland.dk

Projekter:

Sund Uddannelse, Begge Hjul på Jorden og Hjernemad
Kontakt sekretariatet ved behov for info.

Familie & Alkohol
Gitte Aagaard, telefon: 25 18 06 81

Sammen om min vej
Projektet er i drift.
Er du borger, kan du kontakte Lolland og Guldborgsund Kommuner.

Guldborgsund:
Telefon: 25 18 06 48. E-mail:
forvisitering@guldborgsund.dk

Skriv "Særlig koordineret indsats" i emnefeltet.

Lolland
Telefon: 29 43 07 33. E-mail:
socialogarbejdsmarked@lolland.dk

Skriv "ROK Lolland" i emnefeltet. Kontakt sekretariatet ved behov for info.

Sygehusene 2022

Ny sygehusstruktur skal realiseres frem til 2022.