Sund Uddannelse - Junioridrætsledere

Sund Uddannelse inviterede til stor aktivitetsdag for op mod 100 nye junioridrætsledere

​Sund Uddannelse har nu uddannet 80 nye junioridrætsledere, som skal være med til at sætte fart på skoledagen og gang i de yngre elever.

”De nye juniorledere er elever i 7. og 8. klasse, der har Skolesport som valgfag”, forklarer Gitte Porsmose, som er projektleder i Sund Uddannelseog en af tovholderne i det nye initiativ:

”De er vant til at dyrke sport og kan lide at bevæge sig. Så de er gode til at få andre med. Det kan være med en omgang stikbold i et frikvarter, som en ekstra hjælp ved skolens idrætsdag, eller måske som hjælpetrænere i den lokale idrætsklub. Det er en god støtte for især de lidt usikre børn, der ikke selv er vant til at dyrke sport”.

Fredag den 15. marts 2016 var de alle samlet til fælles aktivitetsdag på Kulturfabrikken i Nykøbing Falster. Det blev en hæsblæsende dag i højt tempo, med alt fra akroyoga, speedtegning og smart-sport, til høje klatrevægge, vilde parkourspring og fartglade skatere.

“Jeg fik en masse tips og tricks med hjem”, fortæller Alberte, der til daglig går på Nørre Alslev Skole og ofte spiller høvdingebold med de yngre elever.

”Jeg fik lært, hvordan man skal stille sig frem, få øjenkontakt og gøre noget nyt, så man hurtigt kommer på bølgelængde. Det er vigtigt, at man kender hinandens navne”, forklarer hun med et smil.

Selv har hun dog fået blod på tanden for andet og mere end høvdingebold; Hun er blevet skater! Efter kun få timer på rampen, ser hun allerede tjekket ud i både fart og skæve vinkler:

”Det er sjovt at prøve noget nyt og jeg kommer helt sikkert snart igen”, griner hun let, inden veninden trækker hende ud på rampen igen.

Se billedfilm fra dagen her:

Hent Microsoft SilverlightJunioridrætsledere marts 2016

05.05.16
07.12.16

​Facebook

Følg Sund Uddannelse på Facebook:

Broen til Bedre Sundhed

Annette Palle Andersen, programchef

Marlene Olsen, sekretær

Brian Borg Andersen, kommunikationskonsulent

Helle Bergholdt, analysekonsulent

Ditte J. Rasmussen, analysekonsulent

Kristine Binzer, lægefaglig konsulent
E-mail: kbi@regionsjaelland.dk

Projekter:

Sund Uddannelse, Begge Hjul på Jorden og Hjernemad
Kontakt sekretariatet ved behov for info.

Familie & Alkohol
Gitte Aagaard, telefon: 25 18 06 81

Sammen om min vej
Projektet er i drift.
Er du borger, kan du kontakte Lolland og Guldborgsund Kommuner.

Guldborgsund:
Telefon: 25 18 06 48. E-mail:
forvisitering@guldborgsund.dk

Skriv "Særlig koordineret indsats" i emnefeltet.

Lolland
Telefon: 29 43 07 33. E-mail:
socialogarbejdsmarked@lolland.dk

Skriv "ROK Lolland" i emnefeltet. Kontakt sekretariatet ved behov for info.

Sygehusene 2022

Ny sygehusstruktur skal realiseres frem til 2022.