Røgfrihed på skoleskemaet

Overlæge på besøg i 8. klasse

​I 8.C. på Sakskøbing Skole blev der mandag i uge 6 hverken bøjet verber eller knækket brøker. I stedet var det cigaretter og nikotin, der satte sit præg på klassens whiteboard. Lone Nielsen, der til daglig er overlæge på Næstved Sygehus, havde for en stund overtaget dagens undervisning og satte ord på alt fra stress, mavesår og hjerteproblemer, til hovedpine, hukommelsesbesvær og lungekræft.
De unge tog eftertænksomt imod den de hårde facts: ”Jeg vidste godt, at det var farligt at ryge. Men ikke, at det var SÅ farligt”, fortæller Nanna fra 8.C og tilføjer, at det var spændende at høre en læge fortælle. Hendes sidekammerat, Nanna, er enig: ”Vi har fået mere at vide om bivirkninger og om hvad der reelt sker med kroppen, når man ryger. Det er ret slemt!”.
Der blev desuden sat fokus på de sociale perspektiver i at ryge; Gruppepres, vennernes fællesskab og om hvordan det kan være svært at sige fra, når kæresten tænder en smøg; ”Det er en kultur, hvor man sammen leder efter et askebæger”, fortalte Lone Nielsen og lagde vægt på det langsigtede perspektiv: ”Kroppen husker alt for godt. Er man først kommet i gang med at ryge, har man ofte brug for hjælp til at stoppe og faktisk kan der gå op til 15 år, før man er helt fri af røg”.
Besøget var et led i X:it og Sund Uddannelse, under Broen til Bedre Sundhed. X:It er Kræftens Bekæmpelses rygeforebyggende indsats for folkeskolens ældste elever.

26.02.17
26.02.17

Broen til Bedre Sundhed

Annette Palle Andersen, programchef

Marlene Olsen, sekretær

Brian Borg Andersen, kommunikationskonsulent

Helle Bergholdt, analysekonsulent

Ditte J. Rasmussen, analysekonsulent

Kristine Binzer, lægefaglig konsulent
E-mail: kbi@regionsjaelland.dk

Projekter:

Sund Uddannelse, Begge Hjul på Jorden og Hjernemad
Kontakt sekretariatet ved behov for info.

Familie & Alkohol
Gitte Aagaard, telefon: 25 18 06 81

Sammen om min vej
Projektet er i drift.
Er du borger, kan du kontakte Lolland og Guldborgsund Kommuner.

Guldborgsund:
Telefon: 25 18 06 48. E-mail:
forvisitering@guldborgsund.dk

Skriv "Særlig koordineret indsats" i emnefeltet.

Lolland
Telefon: 29 43 07 33. E-mail:
socialogarbejdsmarked@lolland.dk

Skriv "ROK Lolland" i emnefeltet. Kontakt sekretariatet ved behov for info.

Sygehusene 2022

Ny sygehusstruktur skal realiseres frem til 2022.