Søg
 

Familie og Alkohol

Små ændringer kan gøre en stor forskel. 

Familie og Alkohol var et initiativ under Broen til Bedre Sundhed i Lolland og Guldborgsund Kommuner i perioden fra 2017 til 2020. 

Det var et familieorienteret alkoholtilbud, rettet mod familier med børn fra 0 til 18 år, hvor en eller flere i familien oplevede, at alkohol fyldte for meget. Alle i familien kunne henvende sig. Uanset om man selv var den, der drak for meget eller man var bekymret for en anden. ​

Begge kommuner valgte pr. januar 2021 at implementere Familie og Alkohol i deres egen organisation og drift, og du kan finde information om de to kommuneres tilbud her: 

Link til Familie og Alkohol i Guldborgsund Kommune (åbner i nyt vindue)

 

Inspiration til fagprofessionelle

Familie og Alkohol viste sig på kort tid at give gode resultater. Du kan læse den samlede slutevaluering her: 

Download slutevaluering af Familie og Alkohol som pdf til print her. 

Broen til Bedre Sundhed vil gerne dele materialer, viden, erfaringer, tips og tricks fra Familie og Alkohol med andre, der måske overvejer at sætte samme - eller et tilsvarende - tilbud i værk. 
 

Vi har derfor samlet fire læringskataloger med lettilgængelig og lavpraktisk information, der kan inspirere eller måske endda genbruges andre steder. 

Du kan blandt andet læse om dataunderstøttelse og kommunikation, såvel som indsatser for at uddanne kommunens frontpersonale i at spotte familier, hvor alkohol måske fylder for meget. 
 

Du kan downloade de fire læringskataloger her (til print). I læringskatalogerne er der links til yderligere materiale.  

Som et led i at rekruttere familier til Familie og Alkohol blev der blandt andet gennemført en omfattende kommunikationskampagne. Broen til Bedre Sundhed har derfor samlet en pakke med materialer, som med fordel kan genbruges eller give inspiration. Der er alt fra bannere og indhold til de sociale medier, til fysiske postkort og meget mere.

Hent pakken på Familie og Alkohol​.

Se desuden en række materialer i spalten til højre, og hør et par af rådgiverne fortælle i filmen herunder:   

 

<23video src="//regionsjaelland.23video.com/11780117.ihtml/player.html?token=fd443604fdad941d791ac539aba06e0c&source=embed&photo%5fid=52965793">

​​
Oprettet
16.01.18
Opdateret
02.12.22
Link til denne side: