Søg
 

Familie og Alkohol

En tidlig familieorienteret alkoholindsats.

Familie og Alkohol er en veldokumenteret tidlig familieorienteret alkoholindsats til børnefamilier, hvor alkohol fylder for meget. Familie og Alkohol er udviklet under Broen til Bedre Sundhed i Lolland og Guldborgsund kommuner i perioden 2017-2020. 

Der er skabt positive erfaringer med Familie og Alkohol. Region Sjælland inviterer derfor kommunerne i regionen til et styrket tværgående samarbejde om en tidlig familieorienteret alkoholindsats – så den kommer flere familier til gode. Initiativet er støttet af TrygFonden.

Vil du vide mere om samarbejdet og mulighed for sparring, læringsnetværk og fælles SoMe-kampagner? Så kontakt specialkonsulent Christina Hjørnholm: chrhjo@regionsjaelland.dk​

Fra projekt til drift


Familie og Alkohol skaber positive resultater. Evalueringen fra projektperioden (2017-2020) viser, at det lykkedes at få tidlig kontakt til en stor andel af familierne, styrke trivsel hos både børn og voksne og skabe sundere alkoholvaner. Du kan downloade slutevalueringen her på siden. 

Familie og Alkohol er efter endt projekt overgået til drift i Lolland og Guldborgsund kommuner. Du kan finde information om de to kommuners tilbud her​:​ 

Link til Familie og Alkohol i Guldborgsund Kommune (åbner i nyt vindue)


Inspiration til fagprofessionelle

I projektperioden (2017-2020) er der udviklet forskelligt materiale, der kan være til inspiration eller genbrug til et lignende tilbud. Du kan downloade materialet her på siden. 

Se blandt andet de fire læringskataloger med lettilgængelig og praktisk information om de forskellige dele af Familie og Alkohol. Katalogerne rummer både indsigt i læring og erfaring samt links til konkrete materialer, handleguides, spørgeramme, foldere, plakater og meget andet. 

Som et led i at rekruttere familier til Familie og Alkohol blev der gennemført en omfattende kommunikationskampagne. Broen til Bedre Sundhed har samlet en pakke med bannere og indhold til sociale medier, printfiler til postkort og meget mere.

Hent pakken på Familie og Alkohol​.

I videoen herunder kan du høre et par af rådgiverne fortælle om Familie og Alkohol.   

 

<23video src="//regionsjaelland.23video.com/11780117.ihtml/player.html?token=fd443604fdad941d791ac539aba06e0c&source=embed&photo%5fid=52965793">

​​
Oprettet
16.01.18
Opdateret
20.12.22
Link til denne side: 

 Kontakt

 
Broen til Bedre Sundhed
Alléen 15

Sekretariat
Annette Palle Andersen, programleder
Telefon: 29 17 46 36