Søg
 
Hvad kan du og dit barn gøre for at mindske spredning af smitsomme sygdomme? 
Hvorfor er håndvask vigtigt? 
Region Sjælland ønsker med kampagnen ’Rene hænder?’ at sætte fokus på, hvordan vi alle kan bidrage til at mindske spredning af smitsomme sygdomme ved grundig håndvask​.

 
Region Sjælland håber, at du, dit barn og personalet i institutionen i fællesskab vil være med til at hindre spredning af sygdo​m. Dette er for 
at mindske brugen af medicin mod smitsomme sygdomme (antibiotika). 

 
Brug af antibiotika kan føre til, at bakterier bliver modstandsdygtige overfor antibiotika. Det kan derved blive sværere at behandle smitsomme sygdomme, så som lungebetændelse og øjenbetændelse fremover. 
​​
Du møder måske kampagnen i dit barns institution
Kampagnematerialet er sendt til en række institutioner rundt om i Region Sjælland. Du og dit barn kan derfor møde materialet i dit barns institution. Materialet sætter fokus på god håndhygiejne og spredning af sygdom.

 
Du kan se materialet til kampagnen 'Rene hænder?' under kampagnemateriale​.

 
Hvis du har spørgsmål til kampagnen eller materialet kan du kontakte Lægemiddelenheden, lmenheden@regionsjaelland.dk​ 

 • Hvad kan du og dit barn gøre for at undgå spredning af smitsomme sygdomme? Hvorfor er håndvask vigtig? Du kan få svar på disse spørgsmål og meget mere nedenfor.

  ​På siden her kan du læse om, hvad du og dit barn kan gøre for at undgå spredning af smitsomme sygdomme og hvordan hænderne vaskes grundig.
    
  Region Sjælland håber, at du, dit barn og personalet i institutionen i fællesskab vil være med til at hindre spredning af sygdo​m. Dette er for at mindske brugen af medicin mod infektioner (antibiotika). 

  Brug af antibiotika kan føre til, at bakterier bliver modstandsdygtige overfor medicin. Det kan derved blive sværere at behandle infektioner, så som lungebetændelse og øjenbetændelse fremover. 

  Du møder måske kampagnen i dit barns institution
  Kampagnematerialet er sendt til en række institutioner rundt om i Region Sjælland, som har ønsket at deltage i kampagnen. Du og dit barn kan derfor møde materialet i dit barns institution. Materialet sætter fokus på god håndhygiejne og spredning af sygdom.

  Du kan se materialet til kampagnen ’Rene hænder?’ under Kampagnemateriale.

  Hvis du har spørgsmål til kampagnen eller materialet kan du henvende dig til Lægemiddelenheden i Region Sjælland, lmenheden@regionsjaelland.dk​ 

  ​Baggrund for kampagnen           


  ​Håndvask - hvorfor og hvordan


  ​Kampagnemateriale                               


  ​Mere ​viden​Link til denne side: