COVID tvang vaskeri til at holde åbent om natten

Vaskerimedarbejder Dorte Jensen måtte vender om på sit døgn, da vaskeriet i Nykøbing pludseligt var det eneste på Sjælland, der kunne tage sig af tøj til personalet på sygehusene. En opgave, hun tog i stiv arm.

Prøve noget nyt

Normalt tæller og pakker Dorte Jensen uniformer til personalet på sygehusene i Region Sjælland på vagt om dagen eller om aftenen. Om natten plejer produktionen i vaskeriet at holde pause.

Men i tre uger i november sidste år arbejdede Dorte Jensen om natten.

- Jeg ville gerne prøve noget nyt, derfor sagde jeg ja til nattevagt, siger hun.

Region Sjællands vaskeri i Nykøbing Falster tager sig normalt af uniformer til personalet og tøj til patienterne på sygehusene i Køge, Roskilde, Næstved og Nykøbing. I november skulle vaskeriet også vaske, tælle og pakke uniformer for sygehusene i Slagelse og Holbæk.

Dobbelt så mange uniformer

Før COVID-19 strøg der 8.000 uniformer igennem vaskeriet om dagen. Under COVID-19 voksede tallet til 10.000. I november nåede det op på 16.000. Vaskeriet havde tre dage til at få en natproduktion på benene.

Ud over Dorte Jensen og seks kolleger blev der indkaldt 10 vikarer. Årsagen til natarbejdet var, at De Forenede Dampvaskerier var ude af stand til at levere, fordi medarbejdere var ramt af COVID-19.

Efter vaskeribranden i Holbæk har De Forenede Dampvaskerier sørget for uniformer og patienttøj til sygehusene i Slagelse og Holbæk. Indtil det blev november 2020 og vasketøjet måtte til kolleger sydpå for at blive vasket om natten.

Som medarbejder er det noget af en mundfuld at skulle vende om på sin døgnrytme.

- Det tog mig 14 dage at vænne mig til at arbejde om natten, og det tog lige så lang tid at
vænne tilbage til den normale rytme igen, siger Dorte Jensen.

Ingen plads til nedbrud

Ifølge Dorte Jensens chef, vaskerichef Dennis Nielsen, var det med sommerfugle i maven, at natproduktionen blev sat i gang.

Når alt maskineri skal køre døgnet rundt for at følge med efterspørgslen, er der for eksempel ikke plads til vedligeholdelse eller nedbrud, hvis personalet på sygehusene skal have rene uniformer til tiden.

Vaskeriet i Nykøbing Falster var presset til det yderste ifølge Dennis Nielsen.

- Det er noget af en omgang at presse flere uniformer igennem en produktion, der allerede kører på maksimum, siger han.

Indtil videre er det gået godt. Sikkerheden er høj, alle retningslinjer bliver overholdt og personalet passer på hinanden. Og indtil videre har der ingen udbrud af COVID-19 være på vaskeriet i Nykøbing.

10.02.21
10.02.21

Koncern Kommunikation og Presse

Send mail

Disse sider indeholder informationer til ansatte i Region Sjælland

Se også...

COVID-19 i D4
Find alle sundhedsfaglige vejledninger på forsiden af D4 (på regionens netværk).
Praktisk informationer
IT sikkerhed, VPN adgang, webmail mv.
COVID-19 uddannelsesmateriale
Her finder du retningslinjer, e-læring og vejledninger til Regionens klinikere og til dig, der er tilmeldt COVID-19 jobbanken hos Region Sjælland.