Endnu et trin ned i beredskab

Vi går endnu et trin ned i beredskab til trin 2, da antallet af COVID-indlagte fortsat er faldende

​- Vi sænker vores beredskab til trin 2 for både medicinske og intensive senge. Det sker efter en længere periode med faldende indlæggelsestal, siger koncerndirektør Leif Panduro Jensen, Region Sjælland.

Det betyder, at antallet af sengepladser reserveret til patienter med COVID-19 nedsættes til 68 medicinske sengepladser og 15 intensivpladser. Aktuelt er der pr. 9. februar i alt 55 indlagte, hvoraf ni er indlagt på intensiv. Regionens beredskabsplan har trin fra 0 til 5 og blev senest nedtrappet for en uge siden.

- Det forsatte fald i antallet af COVID-ramte patienter giver anledning til en forsigtig optimisme. Dermed skaber vi plads til behandlingen af andre patienter, der ellers har fået deres operation eller aftale udsat, siger Leif Panduro Jensen.

- Vi er samtidig konstant opmærksomme på udviklingen af den nye og mere smitsomme variant B.1.1.7, der fortsat giver panderynker. Derfor er vi parate til hurtigt at skrue op for beredskabet igen, siger Leif Panduro Jensen.

Stop for indlæggelser på Filadelfia

Region Sjælland ophæver samtidig aftalen om indlæggelse af patienter på Epilepsihospitalet Filadelfia i Dianalund. Indlæggelserne uden for sygehusene er sket for at lette presset på sygehusafdelingerne og samtidig tage godt hånd om medicinske patienter, der endnu ikke var helt klar til at komme hjem.

- Jeg vil gerne sige Filadelfia tusind tak for hjælpen. Også til Sclerosehospitalet i Haslev, som har bidraget med plejepersonale, der har flyttet deres arbejdsdag til Filadelfia. Samt til regionens E-hospital, der har haft det lægefaglige ansvar for patienterne. Det har været et fantastisk bevis på, hvordan vi kan stå sammen i Danmark og finde nye løsninger, når krisen rammer, siger Leif Panduro Jensen.

Sidste dag med indlæggelser på Filadelfia er 19. februar. Det er aftalt med Filadelfia og Sclerosehospitalet, at hvis indlæggelsestallet stiger igen, kan samarbejdet om patienterne genoptages.

Patienter får direkte besked

Sygehusene vil nu indkalde flere patienter til operation eller andre aftaler. Patienterne får direkte besked, når det bliver deres tur. Først indkaldes patienter, hvis tilstand risikerer at blive forværret, hvis de ikke snart kommer i behandling.

10.02.21
10.02.21

Koncern Kommunikation og Presse

Send mail

Disse sider indeholder informationer til ansatte i Region Sjælland

Se også...

COVID-19 i D4
Find alle sundhedsfaglige vejledninger på forsiden af D4 (på regionens netværk).
Praktisk informationer
IT sikkerhed, VPN adgang, webmail mv.
COVID-19 uddannelsesmateriale
Her finder du retningslinjer, e-læring og vejledninger til Regionens klinikere og til dig, der er tilmeldt COVID-19 jobbanken hos Region Sjælland.