Sådan håndterer du selvhenvendere

Selvom borgere opfordres til at kontakte egen læge ved mistanke om smitte med Coronavirus, møder nogen alligevel op på sygehusene uden varsel. Se her, hvad du skal gøre i den situation. (02.03.20)

Sådan håndterer du patienter, der henvender på sygehuset med mistanke om smitte:

• Udlevér almindelig kirurgisk maske uden udåndingsventil, som patienten selv sætter på.
  • Hvis en læge vurderer, at casedefinitionen er opfyldt jf. ActionCard (eller se definitionen herunder): Kontakt infektionsmedicinsk vagthavende med det samme via omstillingen på SUH, telefon 47323200

Casedefinition: COVID-19 skal kun mistænkes hos personer, der opfylder følgende kriterier:

• Ophold inden for de sidste 14 dage før symptomdebut i Fastlandskina, Singapore, Hong Kong, Japan, Syd Korea, Iran eller Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte, Veneto regionerne i det nordlige Italien.

ELLER

• Har inden for de seneste 14 dage haft kontakt med en person, som er mistænkt for, eller har fået påvist, infektion med SARS-CoV-2.

OG

• Har symptomer på akut indsættende luftvejsinfektion med feber (≥38 grader), og enten hoste, ondt i halsen eller åndenød, eller har andre symptomer og kliniske fund, der kan give mistanke til COVID-19.

17.03.20
17.03.20