Vaccination af sundhedspersonalet i Region Sjælland

Medarbejdere, der er arbejder direkte med udredning og behandling af patienter med COVID-19, er blevet tilbudt vaccination i første bølge.

​Vaccineindsatsen retter sig i første omgang mod de særligt sårbare borgere, og mod personale med kritiske funktioner i forhold til Region Sjællands COVID-beredskab.

Alle sygehuse har lavet en to-delt prioriteringsliste over medarbejdere - en topprioritet (COVID-19- personale) og en anden-prioritet med øvrige medarbejdere, der indgår i akutte og kræft-relaterede opgaver.

Topprioritet

I Region Sjælland er topprioritet alle medarbejdere, som er direkte involveret i COVID-udredning og -behandling, det vil blandt andet sige medarbejdere i:
  • Akutafdelinger
  • Intensiv afdelinger
  • COVID afsnit
  • COVID test- og vaccinationsområdet
  • Medarbejdere, der står i beredskab til at indgå i COVID afsnit/intensiv afsnit
​- Jeg synes, vi har en reel og fornuftig tilgang til vaccination af sundhedspersonalet i Region Sjælland. COVID-frontpersonalet, der har topprioritet, omfatter en stor del af personalet med den nuværende høje COVID-belastning, og de har alle fået den første vaccination, siger Jesper Gyllenborg, der er vicedirektør på Sjællands Universitetshospital og ansvarlig for vaccination af medarbejdere i Region Sjælland.

Ifølge Jesper Gyllenborg omfatter frontpersonalet også SOSU-assistenter, og det ekstra personale, der er indkaldte blandt tidligere klinikere, der nu arbejder som administrativt personale i Regionshuset i Sorø, og træder til på sygehusene ved beredskabstrin fem.

- Efterhånden som vi er gået op af beredskabsstigen, stiger antallet af medarbejdere, der er en del af COVID-frontpersonalet, siger Jesper Gyllenborg.

Frontpersonalet modtager anden del af vaccinationen 21 til 28 dage efter første vaccination.

Øvrige

Anden-prioritet er øvrigt klinisk personale, og det er blevet meldt ud, hvordan og hvornår man som medarbejder i den gruppe kan booke tid til vaccination.

- Vi har i de første leverancer fordelt vaccinen 50/50 mellem sårbare borgere og frontpersonale. Vi har været fuldstændig tro mod at prioritere de sårbare og frontpersonalet først, som det har været lagt op til fra myndighedernes side, siger Jesper Gyllenborg.

Ambulancereddere og praktiserende læger er også blevet vaccineret som den del af frontpersonalet.

Alle øvrige kliniske medarbejdere er højt prioriteret på Sundhedsstyrelsen prioriteringsliste​, gruppe fire ud af 12, og de vil blive vaccineret, når de tre øverste prioriteringsgrupper er vaccineret færdig. Hvornår det bliver, afhænger af, hvor meget vaccine Region Sjælland får leveret, men måske allerede i februar.

Borgere får besked i e-Boks, når det er muligt at tilbyde en COVID-19-vaccination.

20.01.21
20.01.21

Koncern Kommunikation og Presse

Send mail

Disse sider indeholder informationer til ansatte i Region Sjælland

Se også...

COVID-19 i D4
Find alle sundhedsfaglige vejledninger på forsiden af D4 (på regionens netværk).
Praktisk informationer
IT sikkerhed, VPN adgang, webmail mv.
COVID-19 uddannelsesmateriale
Her finder du retningslinjer, e-læring og vejledninger til Regionens klinikere og til dig, der er tilmeldt COVID-19 jobbanken hos Region Sjælland.