Sådan poder man for Covid-19 korrekt

Ny video fra Rigshospilet viser trin-for-trin, hvordan podning af patienter skal foregå for at få det mest optimale testresultat.

​I takt med at flere danskere i de kommende uger skal testes for, hvorvidt de er smittet med Covid-19, er det vigtigt, at testene bliver udført på den rigtige måde.

Læge Tobias Todsen fra Øre-næse-halskirurgisk Klinik på Rigshospitalet  har i samarbejde med overlæge Anders Kock fra Infektionsmedicinsk Klinik på Rigshospitalet produceret en ny video, der viser og forklarer, hvordan man som sundhedsprofessionel skal foretage svælgpodning for Covid-19.

Filmen er målrettet personale på danske hospitaler, der i den kommende tid i stigende grad skal pode patienter, der er mistænkt for at være smittet med Covid-19. Det er vigtigt at følge anvisningen nøje, så man får det bedst mulige testresultat.

Filmen, der allerede bruges på hospitaler i Færørerne og Grønland, vil også komme i en engelsk version.

<23video src="//regionsjaelland.23video.com/v.ihtml/player.html?token=e8622270d671df2a78fafaf0db410a1a&source=embed&photo%5fid=61889087">

03.04.20
08.04.20