Plejepersonale fra Sclerosehospital hjælper til

Sygeplejersker og sosu-assistenter fra Sclerosehospitalet kommer nu også patienter fra de covid-pressede sygehuse til hjælp

​Plejepersonale fra Sclerosehospitalet i Haslev indgår fra 18. januar i vagtplanen på Epilepsihospitalet, Filadelfia i Dianalund. Det sker efter Filadelfia i sidste uge indgik en aftale med Region Sjælland om at tage imod patienter fra regionens sygehuse. Sygeplejersker og sosu-assistenter fra Sclerosehospitalet trækker i uniformerne og gør klar til at tage til Filadelfia og hjælpe med at pleje patienterne.

- Vi har hele tiden meldt os klar til at hjælpe i denne situation, hvor hele sundhedsvæsenet er presset på grund af pandemien. Medarbejderne gør det på helt frivillig basis, fordi de kan, og fordi de gerne vil, siger hospitalsdirektør Brita Løvendahl fra Sclerosehospitalet.

Unik samarbejde mellem det offentlige sygehusvæsen og specialhospitaler

Dermed er der opstået et unik samarbejde mellem det offentlige sygehusvæsen og de to specialhospitaler midt i corona-epidemien.

- På sygehusene må flere og flere medarbejdere nu tage sig af covid-ramte patienter., siger koncerndirektør Leif Panduro Jensen, Region Sjælland.

-  Derfor har vi brug for at etablere ekstra sengepladser uden for sygehusene til de almindelige patienter. Især nu, hvor vi ruster os til at kunne modstå et måske endnu større pres på grund af den mere smitsomme coronavariant B.1.1.7, siger Leif Panduro Jensen.

Op til 22 patienter indlægges på Epilepsihospitalet Filadelfia

Epilepsihospitalet Filadelfia indgik i beredskabet den 8. januar og modtog her de første ni patienter.

-   Vi forventer meget hurtigt at modtage op til 22 patienter fra sygehusene i Region Sjælland. Introduktion og planlægning af den samlede opgave er allerede godt i gang, så vi kan komme på omgangshøjde med de mange nye arbejdsopgaver, siger administrerende direktør Jens-Otto S. Jeppesen fra Epilepsihospitalet Filadelfia.

E-hospitalets læger har behandlingsansvaret

Aftalen er indgået mellem Region Sjælland og Sclerosehospitalet i Haslev. Aftalen indebærer, at Sclerosehospitalet fra mandag 18. januar stiller sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter til rådighed for tjeneste på Filadelfia.

Det er Region Sjællands E-hospital, der har det lægefaglige behandlingsansvar.

20.01.21
20.01.21

Koncern Kommunikation og Presse

Send mail

Disse sider indeholder informationer til ansatte i Region Sjælland

Se også...

COVID-19 i D4
Find alle sundhedsfaglige vejledninger på forsiden af D4 (på regionens netværk).
Praktisk informationer
IT sikkerhed, VPN adgang, webmail mv.
COVID-19 uddannelsesmateriale
Her finder du retningslinjer, e-læring og vejledninger til Regionens klinikere og til dig, der er tilmeldt COVID-19 jobbanken hos Region Sjælland.