Opdateret: Prioriteret brug af værnemidler ifbm COVID-19

Værnemidler skal bruges hensigtsmæssigt. Læs de opdaterede anbefalinger fra Statens Serum Institut.

Der meldes om aktuel eller potentiel mangel på værnemidler flere steder i sundhedsvæsenet, og derfor er det vigtigt at sikre hensigtsmæssig anvendelse af værnemidler.

Det indebærer både at sikre, at de korrekte værnemidler anvendes, hvor det er nødvendigt for at undgå smittespredning, og kun hvor det er nødvendigt for at undgå mangelsituationer.

Sundhedsstyrelsen opfordrer derfor til, at man lokalt orienterer sig i anbefalingerne fra Statens Serum Institut for vejledning om, hvordan man ved mangelsituationer kan mindske forbruget af værnemidler uden at det medfører en forøgelse af smitterisikoen, fx ved at forlænge brugen til flere patienter på samme tid eller ved at anvende genanvendeligt udstyr fremfor engangsudstyr.

26.03.20
26.03.20