Pas godt på vores værnemidler

Pas på vores værnemidler, vores patienter og jer selv.

​Se film om brug af værnemidler med hygiejnesygeplejerske Iben Thomsen fra Næstved, Slagelse, Ringsted Sygehuse.

<23video src="//regionsjaelland.23video.com/v.ihtml/player.html?token=2b083a874723faff288ad0cfa00af006&source=embed&photo%5fid=61459635">

SSI er kommet med en ny midlertidig retningslinje for brug af masker og andre værnemidler.

Hygiejnesygeplejerske Iben Thomsen kommer med 4 klare anvisninger:

1. Brug kun de værnemidler I normalt plejer at bruge. Gå ikke rundt med maske eller handsker fx på gangen.
  2. En COVID-19 patient ligger bag en dør med et orange skilt. Ved kort besked til patienten og ved mere end 1 meter fra patienten, skal du ikke tage værnemidler på. Husk altid regler for god håndhygiejne og at spritte af.
    • Ved tættere end 1 meter fra patienten skal bruges maske og beskyttelsesbriller - HER skal det vurderes om patienten kan påføres masken frem for at flere personaler bruger masker.
    • Hvis patienten kan holde ud at have masken på, og man ikke skal til patientens luftveje, påfør dig langærmet kittel og handsker.
  3. Genbrug beskyttelsesbriller. I stedet for at bruge masker med visir skal bruges masker og beskyttelsesbriller. Beskyttelsesbrillerne skal genbehandles. Brug grøn vand og sæbeklud og klor. Hvis brillerne bliver hvid, brug da sprit.

HUSK: Spred ikke smitte: Genbrug KUN briller. Genbrug IKKE kitler, handsker, eller masker.

På- og aftag værnemidler i den rette rækkefølge og husk håndhygiejne mellem steppene.

Se Infektionshygiejniske netbog for instruks for på-og aftagning af værnemidler.​

18.03.20
19.03.20