Klinisk Mikrobiologi: Stop med at ringe efter prøvesvar på COVID-19

Inden for 24 timer er der svar på COVID-19-prøver af personalet. Svaret kommer i minsundhed.dk. Massive mængder telefonopkald om aftenen fra ledere og læger forsinker arbejdet hos Den Regionale Klinisk Mikrobiologiske Afdeling i Slagelse.

​Prøvesvar i min sundhed

reagens.jpgTelefonen ringer igen og igen hos Den Regionale Klinisk Mikrobiologiske Afdeling om aftenen for tiden. Det er velmenende ledere og læger, der ringer efter svar på, om deres medarbejdere er smittet med COVID-19.
- Det er fuldt forståeligt, at man gerne vil vide sit svar, og vi gør det så hurtigt, som muligt. Men vi må kun give direkte svar til den person, prøven kommer fra, og det gør vi via minsundhed.dk. Der kan gå op til 24 timer fra prøven er taget, til svaret er der, siger Pia Krohn Hansen, der er ledende overbioanalytiker i Den Regionale Klinisk Mikrobiologiske Afdeling.

- Vi holder ikke noget tilbage, siger hun.

Forsinket arbejdet

De mange telefonopkald forsinker arbejdet med at bearbejde de prøver, der er kommet ind fra både patienter og personale, og samtidig blokerer det for, at afdelinger på sygehusene kan komme igennem, hvis de har livsvigtige prøver, der skal analyseres, fortæller Pia Krohn Hansen.

En stor hjælp

Om aftenen er der fire medarbejdere, der analysere prøver i Den Regionale Klinisk Mikrobiologiske Afdeling. Om natten er der to. Ingen af dem har tid til at tale i telefon, peger Pia Krohn Hansen på.

I en tid med stor travlhed vil det være en stor hjælpe for afdelingen, hvis der ikke ringes efter svar på personaleprøver om aftenen.

03.04.20
03.04.20