Søg
 

Flere læger på vej til at hjælpe

70 nuværende og kommende KBU-og introlæger er adspurgt om at bistå på sygehusene oveni i de 59 KBU-læger, der blev kontaktet i sidste uge.

​Foto: Jakob Gandløse Jensen, Region Sjælland
​Region Sjælland har i går sendt besked ud til i alt 70 læger om at indgå i beredskabet i forbindelse med kampen på sygehusene mod Covid-19. Gruppen består af 13 KBU-læger, der har været på andre sygehusafdelinger end akutafdelinger, 29 KBU-læger, der skulle ud i almen praksis den 1.april eller 1. maj, samt 28 introlæger, der har været under uddannelse i Region Hovedstaden.

I sidste uge blev 59 KBU-læger, som ellers arbejdede i almen praksis, spurgt om at bistå på de akutafdelinger, de tidligere har arbejdet på, så i løbet af mindre end en uge er Region Sjælland nu styrket med i alt 129 læger.

- For introlægerne gælder det, at vi endnu ikke er helt sikre på, om vi får behov for dem, men nu har de fået beskeden om at holde sig klar, fortæller enhedschef Søren Wistisen Rasmussen fra Det nære sundhedsvæsen.

Præcis som for de 59 KBU-læger fra sidste uge har Region Sjælland lavet aftaler med både de alment praktiserende læger og Yngre Læger om ændringerne, der selvsagt er foranlediget af den helt ekstraordinære situation, som regionens sygehuse og hele Danmark befinder sig i lige nu.

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
26.03.20
Opdateret
26.03.20
Link til denne side:
Andre sider under Sundhedsfaglige vejledninger

Koncern Kommunikation og Presse

Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø

Send mail


Disse sider indeholder informationer til ansatte i Region Sjælland

Se også...

Informationer fra Koncern HR
Seneste nyt til medarbejderne
Praktisk informationer
IT sikkerhed, VPN adgang, webmail mv.
COVID-19 uddannelsesmateriale
Her finder du retningslinjer, e-læring og vejledninger til Regionens klinikere og til dig, der er tilmeldt COVID-19 jobbanken hos Region Sjælland.