På vej ind i fase 3B

Med flere indlagte Covid-19-patienter i Region Sjælland er de første led i fase 3B aktiveret. Det betyder, at indlæggelser forberedes på Nykøbing F. Sygehus og derefter SUH Køge. Fase 3B effektueres mandag kl. 12.00  på Nykøbing F. Sygehus.

​Fase 3 er defineret ved ”en betydelig stigning i det samlede behov for behandling af COVID-19-patienter”. Region Sjælland opererer i fase 3 med to delfaser i umiddelbar forlængelse af hinanden: Fase 3A og Fase 3B.

Vi er nu på vej fra fase 3A til 3B, som betyder en gradvis udvidelse af sengepladser og intensiv på flere sygehuse.

Få begreberne på plads

• En fase aktiveres, når man gør klar til indlæggelse af Covid-patienter

• En fase effektueres, når den første Covid-19-patient indlægges på et nyt sygehus jf. planen.

Fx. Fase 3A blev aktiveret tirsdag d. 17. marts og effektueret fredag d. 20. marts.

Covid-19-patienter indlægges på flere sygehuse

Fase 3B effektueres gradvist alt efter kapacitetsbehov.

• Fra mandag kl. 12 åbnes for de første patienter på Nykøbing F. Sygehus.
    Her åbner i første omgang 10 sengepladser samt 4 intensivpladser, men det kan ved behov hurtigt øges til først 20, dernæst 30 senge og op til 10 intensivpladser.
  • Derefter forventes SUH Køge at modtage Covid-19-patienter fra på torsdag, hvis behovet er der. Her åbnes i første omgang 10 sengepladser samt 4 intensivpladser, der også kan øges efter behov.
Koncerndirektør Leif Panduro, der er øverst ansvarlig for iværksættelse af planens faser, siger om den kommende fase:

- Vi forventer, at presset stiger på vores sygehuse. Det er vi godt forberedt på med fordelingen af patienter - uanset om de skal have hjælp til Covid-19 eller anden akut sygdom. Jeg vil godt sige tak til alle medarbejdere, der gør en kæmpe indsats nu.

Planen fremover

Idet epidemiudviklingen er ukendt, er det nødvendigt at tilpasse planen løbende. Derfor orienteres organisationen gradvist, og planen tilpasses de aktuelle forhold. Fordeling af patienter kan fx påvirkes af hvor smitteudbredningen, og behovet for indlæggelse, er størst.
Der vil det lokale sygehus også få en udvidet opgave.

Der er daglige regionale og lokale beredskabsmøder, hvor situationen og forventningen til de kommende dage diskuteres, og hvor planerne tilpasses.

31.03.20
31.03.20