Første vaccinestik til resten af sygehuspersonalet inden påske

Vaccinationen af den sidste del af sundhedspersonalet på sygehusene bliver formodentlig sat i gang inden påske.

Smittetrykket har hjulpet os
Den sidste fjerdedel af sundhedspersonalet på akutsygehusene i Region Sjælland får sandsynligvis det første stik med COVID-vaccine, inden det bliver påske. Fire uger efter første stik, får de stik nummer to.

Ifølge Jesper Gyllenborg, der er lægelig vicedirektør på Sjællands Universitetshospital, er det lige sent nok, at den øvrige del af sundhedspersonalet først bliver vaccineret op mod påsken.

- Det lave smittetryk har hjulpet os. Hvis smittetrykket havde været højere, ville det være usikkert, om vi ville kunne holde vores personale smittefrit og have nok hænder til at behandle COVID-patienter og vores øvrige kritisk syge patienter, siger Jesper Gyllenborg.

Omkring tre fjerdedele af sundhedspersonalet i Region Sjælland er færdigvaccineret.

Smitte kommer ind
Vicedirektøren siger, at der er tegn på, at COVID-smitte er begyndt at komme ind på sygehusene udefra. Det er blandt andet nyt personale og medicinstuderende, der er med til at bringe smitten med ind.

- Vi kom flot fra start med at få vores personale vaccineret, men der er gået for lang tid især på grund af manglende vaccineleverancer, inden der nu er blevet udsigt til, at vi kan komme videre med vaccinationerne, siger Jesper Gyllenborg.

Til gengæld er han glad for udsigten til, at den sidste del af sundhedspersonalet snart bliver stukket første gang. I den sammenhæng vil han gerne slå et slag for vaccinen fra AstraZeneca.

Vaccinen fra AstraZenaca
Data fra et studie i Skotland viser, at den vaccine beskytter godt, selv om der mest er fokus på de bivirkninger, der viser sig efter første stik.

- Det er gode data, der viser, at personer, der har fået vaccinen fra AstraZeneca, får et mildere sygdomsforløb, hvis de bliver smittet med COVID-19. Langt færre kommer på intensiv. Man er altså godt beskyttet mod et alvorligt sygdomsforløb, siger Jesper Gyllenborg.

Som udgangspunkt kommer sygehusenes administrative personale, der aldrig eller sjældent er i kontakt med patienter, ikke med i den kommende vaccinationsrunde. Med mindre, at Sundhedsstyrelsen beslutter sig for at udpege gruppen som samfundskritisk personale.

- Man kan godt argumentere for, at der kan være behov for administrativt personale, hvis smittetrykket og antallet af indlagte med COVID-19 stiger voldsomt, siger Jesper Gyllenborg.

10.03.21
10.03.21

Koncern Kommunikation og Presse

Send mail

Disse sider indeholder informationer til ansatte i Region Sjælland

Se også...

COVID-19 i D4
Find alle sundhedsfaglige vejledninger på forsiden af D4 (på regionens netværk).
Praktisk informationer
IT sikkerhed, VPN adgang, webmail mv.
COVID-19 uddannelsesmateriale
Her finder du retningslinjer, e-læring og vejledninger til Regionens klinikere og til dig, der er tilmeldt COVID-19 jobbanken hos Region Sjælland.