Corona-undersøgelser flytter ud i telte

Patienter i Region Sjælland, der af lægen henvises til undersøgelse for COVID-19, bliver nu visiteret i telte ved akutsygehusene.

​​Når en patient i Region Sjælland af sin læge bliver henvist til sygehuset som følge af mistanke om COVID-19, bliver patienten nu først undersøgt i et telt ved akutmodtagelserne. Læger og sygeplejersker med mundbind, beskyttelseskitler, handsker og briller visiterer her og spørger ind til symptomerne.

Formålet ved at lave vurderingerne uden for sygehuset er er mindske og eliminere risikoen for smitte af andre patienter og medarbejdere på sygehusene.

Teltene, som er leveret af Beredskabsstyrelsen i Næstved, er opvarmede, og de er sat op ved akutsygehusene i Region Sjælland. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er et drive-in tilbud, men at man skal henvises af sin læge.

De læger og sygeplejersker, som skal arbejde i teltene, er alle erfarne folk fra akutafdelingerne, som til gengæld får hjælp fra en del yngre læger under uddannelse til at tage sig af de øvrige patienter.

20.03.20
20.03.20