Grønt lys til COVID-19 forskning

Videnskabsetisk Komite bakker op om projektet på Nykøbing F. Sygehus.

​Center for Epidemiologisk Forskning på Nykøbing F. Sygehus har nu fået grønt lys fra Videnskabsetisk Komite til at kunne gå i gang med det stort anlagte forskningsprojekt, som kommer til at omfatte 150 medarbejdere på sygehuset og vil give viden om blandt andet smittevejene for COVID-19.

Allerede på mandag kan man gå i gang med at tage de første blodprøver, der så efterfølgende bliver sendt til analyse på Oxford-universitetet i England.

Tre afdelinger på sygehuset er udpeget til at deltage i projektet, der strækker sig over fire måneder: Akutafdelingen, Medicinsk Afdeling og Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling. Det er frivilligt for medarbejderne at deltage, og både læger, sygeplejersker, jordemødre og SoSu-assistenter har fået tilbuddet.

Deltagerne får taget blodprøver hver fjortende dag, og Nordsjællands Hospital er også med i projektet.

03.04.20
03.04.20