Søg
 

Tal med en peer-medarbejder

Hvis du er indlagt i Roskilde, kan du komme til at tale med en peer-medarbejder. Det er en ansat, der selv har erfaring med at være indlagt i Psykiatrien.

<23video src="//regionsjaelland.23video.com/v.ihtml/player.html?token=442a9e6a57fa1e608636d95cf75cb8d7&source=embed&photo%5fid=27092506">

I filmen ovenfor kan du se, hvordan en peer-medarbejder arbejder. samtale med en peer-medarbejder foregår i Roskilde.

Hvis du er indlagt på et af afsnittene i Roskilde eller er tilknyttet distriktspsykiatrien i Roskilde kan du komme til at tale med en peer-medarbejder. En peer er en medarbejder, der selv har erfaring med at komme sig fra psykisk sygdom. De peers, der arbejder i Roskilde, har alle selv erfaring med at være indlagt i Psykiatrien.

Det får du ud af at tale med en peer-medarbejder

Du kan tale med peer-medarbejderen om alt det, der fylder hos dig som patient.
Når du taler med en peer-medarbejder, taler du med et menneske, der har stået i en situation, der minder om din, og som er kommet sig fra psykisk sygdom. Det betyder, at peer-medarbejderen har erfaringer med at være indlagt i Psykiatrien og derfor kan møde dig i den situation, du står i.

Gennem en eller flere samtaler med en peer-medarbejder kan du bl.a. få:

  • Bedre overblik over din situation og dine muligheder
  • Redskaber til at tage vare på dig selv og til at komme videre
  • Indsigt fra en, der har været i en situation, der minder om din
  • Mulighed for at forberede dig på at blive udskrevet og mere viden om, hvordan du kan bruge Psykiatriens Udskrivningsguide

Desuden skal peer-medarbejderen ikke føre journal over jeres samtaler, så du får et rum, hvor du kan lufte tanker og frustrationer, du måske ellers ikke ville tale med nogen om under din indlæggelse.
Peer-medarbejderen har naturligvis tavshedspligt.

Sådan får du en samtale med en peer

Hvis du er indlagt på et af afsnittene hos Psykiatrien Roskilde eller er tilknyttet distriktspsykiatrien i Roskilde, kan du få en eller flere samtaler med en peer-medarbejder.

Peer-medarbejderne er på alle afsnit 2 x 2 timer om ugen. På de enkelte afsnit kan du finde opslag, der fortæller, hvornår peer-medarbejderne er på afsnittet, eller du kan spørge din kontaktperson, hvis du er interesseret i at tale med en peer-medarbejder.

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
29.08.17
Opdateret
24.05.18
Link til denne side:
Andre sider under Peers hjælper dig videre
 

 Kontakt

 
Psykiatrien Region Sjælland
​PsykInfo
Farimagsvej 40
4700 Næstved
Tlf. 70 25 02 60