Søg
 

Børneinkontinensklinikken

Hvilke børn ser vi
På Børneinkontinensklinikken kan alle børn med vandladnings- og afføringsproblemer henvende sig - uanset om det er problemer dag eller nat. 

Hvem er vi
I klinikken arbejder specialuddannede sygeplejersker. Vi hjælper dig med at finde ud af, hvordan lige netop dit problem kan løses. Du behøver ikke at have en henvisning fra din egen læge, men kan blot ringe og få en tid. 

Ved første besøg
Inden du kommer første gang, synes vi, det er godt, at du ved, hvad skal foregå. Derfor skriver vi l​idt om det. Så skal du ikke gå og være bekymret, men kan i stedet glæde dig til at komme på klinikken og få hjælp.

Vandladningsuheld/problemer
Har du vandladningsproblemer skal du, inden du møder første gang udfylde et væske- og vandladningsskema​.
Her skal du i tre dage skrive ned, hvor meget du drikker, og på hvilke tidspunkt af dagen du drikker. Du skal også skrive, hvor meget du tisser, hver gang du er på toilettet. Du kan for eksempel bruge et litermål til at tisse i. Når du har målt, hvor meget du har tisset, skal du skrive det ind i skemaet. Det bedste er, at udfylde skemaet i en weekend, hvor du har tid til det, og ikke er i skole eller børnehave. Det er meget vigtigt, at du laver skemaet. Oplysningerne på skemaet bruger vi til at se om din urinblære arbejder som den skal i forhold til din alder. Det er vigtigt, for at vi kan finde en god behandling til dig. Skemaet tager du med, når du kommer.

Urinundersøgelse
Når du kommer, skal du lave en urin-undersøgelse. Du kommer ud på toilettet, enten alene eller med din far eller mor. Her skal du tisse i et lille bæger. Måske skal du også tisse på et lidt specielt toilet der måler, hvor godt du tisser. Det taler vi om, når du kommer. Du må gerne sørge for at drikke godt, inden du møder i klinikken. På den måde sikrer vi de bedste undersøgelsesresultater.Blærescanning
Vi skanner din blære, når du har været ude at tisse. Så kan vi se om du tømmer den helt, som man skal. Du får lidt kold creme på maven og det kilder lidt, men det gør ikke ondt.  Afføringsproblemer, afføringsuheld, bremsespor og forstoppelse
Inden du møder første gang sender vi dig en afføringsdagbog​. Her skal du registrere dit afføringsmønster (og uheld) over 14 dage. Afhængigt af problematikken laver vi en rectumskanning, en skanning der kan give en ide om du er forstoppet. Det foregår ved at du får et lille ultralydshoved sat på maven. Du får lidt kold creme på maven og det kilder lidt, men gør ikke ondt.Det videre forløb
Når vi har lavet alle disse undersøgelser aftaler vi, hvordan vi skal hjælpe dig. Vi har mange muligheder, så vi skal nok finde noget, der passer dig. Som regel vil der være en kontrol igen om 3-4 måneder. Vi vægter højt at barnet er i centrum og at dialogen foregår i børnehøjde.

Blæreskole
En af behandlingsmulighederne er, at du deltager i vores Blæreskole​. Klassen vil bestå af ca 7 børn, såvel drenge som piger i alderen 6-10 år. Forløbet består af 2 besøg i Blæreskolen, med 6 – 8 ugers mellemrum, og herefter afsluttes I og arbejder videre hjemme, hvis der fortsat er problemer, der ikke er helt på plads.

Hvordan kan man kontakte os
I mellem aftalerne i ambulatoriet vil I altid kunne kontakte os på tlf. 5651 4199 mellem kl. 8 og 12 i forhold til jeres barns problematikker, hvis I har behov.

Sygeplejerskerne har telefontid torsdag kl. 08.30-09.00 på tlf. 5651 4441 

Udeblivelse 

Udeblivelse uden afbud kan resultere i en afslutning af barnets forløb i ambulatoriet, idet vi regner med, at I ikke har brug for tiden. Vi modtager gerne genhenvisning via egen læge.​ 

 
 

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
08.12.11
Opdateret
22.06.17
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Børneinkontinensklinikken
Børneafdelingen
Næstved Sygehus
Ringstedgade 61
4700 Næstved
Tlf. 56 51 41 99