Spydspids for projekt Steno Diabetes Center Sjælland er fundet

Onsdag d. 03. januar 2018

Lise Tarnow bliver centerdirektør for det kommende Steno Diabetes Center Sjælland. Hun skal stå i spidsen for at skabe en diabetesbehandling på højeste niveau tæt på borgerne i Region Sjælland.

Foto af Lise Tarnow

Et enstemmigt samtaleudvalg har peget på Lise Tarnow som projektleder for det kommende Steno Diabetes Center Sjælland (SDCS). Etableres centeret som forventet efter godkendelse fra Region Sjælland og Novo Nordisk Fonden, fortsætter Lise Tarnow som centerdirektør i SDCS.

Lise Tarnow kommer fra en stilling som forskningschef på Nordsjællands Hospital og har tidligere stået for etableringen af forskningsenheden på det oprindelige Steno Diabetes Center i Gentofte.

- Vi har store ambitioner med vores behandlingstilbud til de 45.000 diabetikere i Region Sjælland. Lise Tarnow repræsenterer den handlekraft, de samarbejdsevner og det ledelsesmæssige mod, der skal til for at nå ambitionerne, siger Lars Onsberg Henriksen, koncerndirektør i Region Sjælland.

Region Sjælland og Novo Nordisk Fonden vil i fællesskab etablere Steno Diabetes Center Sjælland som et murstensløst center, hvor nærhed i behandlingstilbuddet kombineres med den højest mulige kvalitet i behandlingen. Centret forventes etableret i efteråret 2018.

Et anderledes Steno Diabetes Center

I Region Sjælland skal Lise Tarnow lede et center, der skiller sig ud fra diabetescentrene i de andre regioner. Fremfor at samle centret ét sted i regionen vil den sjællandske udgave have fokus på borgernær behandling. Diabetesbehandlingen fastholdes derfor på sygehusene i Køge, Holbæk, Slagelse og Nykøbing Falster for at sikre, at behandlingen er tæt på borgerne, uanset hvor de bor i regionen.

- Jeg glæder mig meget til udfordringen og til at være med til at skabe anderledes og helt nye måder at arbejde sammen på at forbedre livet for mennesker med diabetes - på tværs af matrikler, sektorer, professioner og geografi, siger Lise Tarnow.

- Steno Diabetes Center Sjælland rummer muligheden for at styrke vores faglige stolthed og mest af alt: At sætte patienten lige midt i centrum - det vil jeg rigtigt gerne være en del af.

Udover borgernær behandling skal Steno Diabetes Center Sjælland yde en særlig indsats for patienter med multisygdom og psykisk sygdom, ligesom centret også vil arbejde for at reducere den sociale ulighed i sundhed i regionen.

Lise Tarnow tiltræder 1. februar 2018.

Fakta om Lise Tarnow

• Uddannet læge i 1990
  • Startede sin lægegerning i Næstved og Faxe, hvor hun var i tre år
  • Herefter arbejdede hun 20 år hos Steno Diabetes Center i Gentofte