Region Sjælland ønsker flere statslige arbejdspladser

Torsdag d. 16. november 2017

Region Sjælland er et attraktivt valg, når næste bølge af statslige arbejdspladser skal flytte fra hovedstaden. Regionen og KKR Sjælland har sendt fælles oplæg til regeringen.

​Statslige arbejdspladser kan være med til at skabe mere aktivitet, udvikling og vækst i Region Sjælland. Derfor er det vigtigt, at Region Sjælland får del i næste bølge af flytninger, som regeringen vil præsentere i december 2017.  Samtidig er Region Sjælland et attraktivt valg, når statslige arbejdspladser skal flytte fra hovedstaden.

Det fremgår af et fælles oplæg, som  Region Sjælland og KKR Sjælland har sendt til regeringen med konkrete bud på, hvordan regeringen kan skabe øget vækst gennem flytning af statslige arbejdspladser til  Region Sjælland.

Med Bedre Balance - statslige arbejdspladser tættere på borgere og virksomheder får Region Sjælland tilført 1205 statslige arbejdspladser i perioden 2015 - 2019. Korsør, Slagelse, Holbæk, Ringsted, Sorø, Næstved, Vordingborg og Guldborgsund er modtagerkommuner i første runde.  Region Sjælland er dog stadigvæk den region med færrest statslige arbejdspladser pr. indbygger. Dette på trods af, at flytning af statslige arbejdspladser formentligt er et af de bedste redskaber til at skabe beskæftigelse i yderområderne. På den baggrund ser Region Sjælland og KKR Sjælland frem til at byde flere statslige arbejdspladser velkommen i årene fremover.

Det fremgår af Vækstpartnerskabsaftalen mellem regeringen og Vækstforum Sjælland, at Region Sjælland opleves som en vigtig spiller i samarbejdet med Staten, når der skal skabes vækst og udvikling i form af flytning af statslige arbejdspladser. Region Sjælland er et attraktivt valg, når næste bølge af statslige arbejdspladser skal flytte fra hovedstaden. Det er nemt at flytte til Region Sjælland - personaleudskiftningen er mindre end ved en flytning til den anden side af Storebælt.

Det fremgår også af Vækstpartnerskabsaftalen, at Region Sjælland er en vigtig spiller i samarbejdet med Staten, når der skal skabes vækst og udvikling i form af flytning af statslige arbejdspladser. Vækstforum Sjælland har derfor også i 2016 bevilliget 2,6 millioner kr. af de regionale erhvervsudviklingsmidler til to projekter, hvis formål er at sikre, at flytningen til Region Sjælland i kraft af Bedre balance - statslige arbejdspladser tættere på borgere og virksomheder skaber regional vækst og beskæftigelse.

16.11.17
16.11.17