Region Sjælland får egen lægeuddannelse

Fredag d. 06. april 2018

Regeringen har givet grønt lys til, at der nu kan oprettes en lægeuddannelse i Region Sjælland. Lægeuddannelsen skal ikke mindst være med til at afhjælpe rekrutteringsproblemer og lægemangel i Region Sjælland.

​En stor og vigtig milepæl, lyder det fra et samlet formandskab i Region Sjælland.

Regeringen giver nu universiteterne lov til at øge optaget på bacheloruddannelsen i medicin med 250 medicinstuderende årligt. Det betyder også, at der kan etableres en ny lægeuddannelse omkring Sjællands Universitetshospital i Køge. En rigtig god nyhed for patienter og sundhedsvæsen i Region Sjælland, lyder det fra et samlet formandskab i Region Sjælland med regionsrådsformand Heino Knudsen, 1. næstformand Peter Jacobsen og 2. næstformand Jacob Jensen:

- Vi har en særlig ubalance i Region Sjælland med lægemangel. Derfor har vi i samarbejde med Københavns Universitet foreslået regeringen, at der omkring Sjællands Universitetshospital i Køge oprettes en egentlig lægeuddannelse som en satellitafdeling af Københavns Universitet. Samtidig har vi foreslået, at det årlige optag af lægestuderende i regi af Københavns Universitet øges med 100 studerende. Det har vi nu fået grønt lys til af regeringen, og det vil vi gerne kvittere for. Det er en stor og vigtig milepæl for Region Sjælland.

Stor mangel på læger

Regionsrådet i Region Sjælland besluttede som led i det seneste budgetforlig, at der skal etableres en lægeuddannelse i Region Sjælland. Baggrunden er manglen på læger i regionen. Et problem som er særligt stort på Lolland-Falster samt i Vest- og Nordvestsjælland og lægemanglen gælder både på sygehusene, i speciallægepraksis og i almen praksis.

Formandskabet i Region Sjælland med Heino Knudsen, Peter Jacobsen og Jacob Jensen glæder sig over, at regionen nu kan styrke mulighederne på den lange bane for at rekruttere læger gennem en stærkere regional forankring:

- Vi skal arbejde på mange fronter for at tiltrække flere læger til Region Sjælland. Men den nye lægeuddannelse er en meget vigtig milepæl i Regionsrådets indsats for at få flere unge læger til at slå sig ned her i Region Sjælland. Når man er ude på vores sygehuse i studietiden, vil det alt andet lige betyde, at man som færdig læge vil være mere tilbøjelig til at blive hos os her i regionen, for så kender man sygehusene og området.

Opstart næste år

Allerede næste år vil de første studerende kunne begynde i Køge på kandidatdelen af lægeuddannelsen. Og de første kandidater vil kunne springe ud fra lægeuddannelsen i Køge i år 2022.

Foruden den nye lægeuddannelse arbejder Region Sjælland også med at etablere et universitetskonsortium sammen med blandt andet Roskilde Universitet, Syddansk Universitet, Københavns Universitet, DTU og professionshøjskolen Absalon. Konsortiet skal understøtte forskningssamarbejde og karriereveje for forskere med både mellemlange og lange videregående sundhedsuddannelser.

06.04.18
06.04.18