Region Sjælland er det oplagte valg til ny ambulanceuddannelse

Mandag d. 23. april 2018

Region Sjælland danner de perfekte rammer for en kommende uddannelse for ambulancebehandlere. Med en af landets bedste præhospitale beredskaber, så kan vi tilbyde helt unikke forhold for eleverne, lyder det fra udvalgsformand Julie Jacobsen.

En ny uddannelse for ambulancebehandlere vil se dagens lys 1. januar 2019. Idéen bag er, at styrke uddannelsesniveauet for ambulancebehandlerne, og derfor har Undervisningsministeriet sendt uddannelsen i udbud i hele Danmark.

Seks skoler har meldt sig på banen og ønsker at oprette uddannelsen. To af skolerne er placeret i Region Sjælland, og det er udvalgsformand for erhverv, innovation, uddannelse og grøn omstilling, Julie Jacobsen, meget glad for.

- Der er givetvis gode argumenter for alle placeringer, men Region Sjælland bør være svær at komme uden om. Siden 2011 har vi lagt ekstra ressourcer i at fremme hele den præhospitale indsats, hvilket har gjort Region Sjælland til en af de førende regioner i Danmark på området, og redderne har de nogle af bredeste kompetencer til at udføre opgaver på skadestedet. Det betyder at vi kan give den bedste praktikmulighed for de kommende elever, hvor de kan bruge deres uddannelse i virkeligheden og ikke kun i et testområde, siger udvalgsformand Julie Jacobsen.

Slagelse, Nykøbing Falster og Køge

Det vides ikke om Undervisningsministeriet ønsker flere eller færre uddannelsessteder end i dag, men forventningen er et optag på 220-250 elever om året. I Region Sjælland har ZBC i Slagelse og SOSU Nykøbing Falster budt sig til, og vil placere uddannelsen i enten Slagelse eller Nykøbing Falster og Køge:

- Begge bud er rigtig gode. Men for Region Sjælland er det vigtigste at uddannelsen ligger i Region Sjælland. Det er vigtigt, fordi de vil styrke vores udbud af erhvervsrettede uddannelser i Region Sjælland. Hvis vi tager arbejdsgiverbrillerne på, så er det vigtigt for at vi i fremtiden også kan sikre kvalificeret arbejdskraft til vores ambulancer, siger Julie Jacobsen.

Regionrådet vedtog mandag aften at støtte op om at placere uddannelsen i Region Sjælland. Samtidig vil Region Sjælland påpeger de mange fordele ved at placere uddannelsen i regionen overfor Undervisningsministeriet.

23.04.18
23.04.18