Michelinstjernerne funkler stadig i Region Sjælland

Mandag d. 19. februar 2018

Det gavner hele Region Sjælland, at Dragsholm Slot og Hotel Frederiksminde stadig har en fornem plads i den verdensberømte Michelinguide lyder det fra Regionsrådsformand Heino Knudsen.

​Den første stjerne kom i 2016 og den næste skød frem sidste år. Med dagens uddelinger af de eftertragtede Michelinstjerner, blev der igen tildelt stjerner til Region Sjælland.

Både Hotel Frederiksminde i Præstø og Dragsholm Slot i Odsherred kan fortsat smykke sig med en fin stjerne hver.

-    Det glæder mig, at vi stadig har restauranter som tør gå efter det ypperste, at de tør satse og kæmpe for at få placeret sig i hele verdens rampelys. Det kræver en stor arbejdsindsats at få en stjerne, men måske endda en større arbejdsindsats at beholde den. Derfor skal der lyde et stort tillykke til begge restauranter, siger Regionsrådsformand i Region Sjælland, Heino Knudsen.

Fødevarer i fokus

Region Sjælland har stor fokus på at styrke turismen i hele regionen. En eller flere restauranter med de berømte stjerner er derfor en kærkommen håndsrækning, når man gerne vil have opmærksomhed ude i den store verden:

-    Vi har et unikt spisekammer i Region Sjælland, med ildsjæle der brænder for at producere lokale autentiske fødevare efter gamle traditioner. Om det så er asparges fra Lammefjorden eller brie fra Lolland, så er det en fortælling der tiltrækker turisterne, og en fortælling som også er vigtig for restauranterne. Det skal vi bakke op om som region, og vi skal hjælpe med at sprede det budskab ud i verden. Turisme giver store muligheder for vækst, så det er naturligt at koble det sammen med vores succes inden for fødevarer og gastronomi, siger Heino Knudsen.

Regionsrådsformanden peger også på, at fødevarer bliver et fokusområde i den fremtidige turismeindsats i Region Sjælland:

-    Region Sjælland fungerer som Københavns forhave. Det er her råvarerne der giver unikke gastronomiske oplevelser dyrkes. De bliver en kobling mellem land og by, og det skal vi være stolte af at vi kan. Derfor er det naturligt, at vi skal vise os frem overfor turisterne. Vise hvad vi kan og hvorfor vi er så dygtige, siger Heino Knudsen.

I alt 25 restauranter i Danmark har i år fået en eller flere stjerner fra Michelinguiden.

19.02.18
19.02.18