Søg
 

Medicinberegneren Pharmacus kan blive en revolution for patient og læge

Torsdag d. 02. februar 2017

​Et legat på 10.000 kroner skal hjælpe sygeplejerske Mette Svendstorp med at videreudvikle sin opfindelse, en webbaseret medicinberegner, der skal forebygge fejl i patienters medicinering.

​Billedtekst: Sygeplejerske Mette Svendstorps Pharmacus var blandt de fem projekter, der hver fik 10.000 kroner. I alt var 27 projekter i spil. Foto: Michael Drost Hansen/DSR. 

 

Sygeplejerske Mette Svendstorp på akutafdelingen ved Slagelse Sygehus har netop modtaget et legat på 10.000 kroner fra Dansk Sygeplejeråd for sin opfindelse, Pharmacus – en medicinberegner, der skal fungere som ’tovholder’ på en patients medicin.

- Som jeg ser det, kan Pharmacus blive en revolution for både læge og patient. Den er avanceret og simpel på en gang. Et webbaseret system, som elektronisk holder styr på medicinen til den enkelte patient, siger Mette Svendstorp.

I sit arbejde er hun gennem længere tid blevet opmærksom på, at medicinering af patienter, der får flere forskellige præparater ofte er belagt med fejl. Patienten mister overblikket, mens lægerne har svært ved at gennemskue, hvilket præparat, der skal udskrives.

Strømliner medicinering

Pharmacus kan være med til at forebygge, at patienten får det forkerte lægemiddel i den forkerte dosis, ad den forkerte vej, i den forkerte form eller til den forkerte tid, samtidig med at det kan trimme ordinations- og receptfornyelsesproceduren samt medvirke til, at patienten bliver en aktiv medspiller i eget behandlingsforløb.

 - Støtten fra Dansk Sygeplejeråd skal bruges til at videreudvikle medicinberegneren, så processen med ordinering, udlevering og indgivning af medicin vil blive forenklet og strømlinet for både patient, læge og apotek, siger Mette Svendstorp.

Støtten kommer fra Dansk Sygeplejeråds idépulje Spirekassen, og det er ikke første gang, Mette Svendstorp belønnes for sin opfindsomhed. I 2011 fik hun Dansk Sygeplejeråds opfinderpris for en sondeberegner, der hjælper sundhedspersonale med at beregne den rette mængde sondeernæring til patienter. 

Oprettet
02.02.17
Opdateret
02.02.17