Søg
 

Grønt lys til stærk udvikling af Region Sjællands sygehuse

Onsdag d. 01. marts 2017

Sundhedsstyrelsen har i dag godkendt, at Region Sjælland skal have lov til at behandle en række komplicerede sygdomme på regionens egne sygehuse.

En vigtig udvikling for patienterne i Region Sjælland og en stor anerkendelse af regionens sygehuse, lyder det fra regionsrådsformand Jens Stenbæk.

Patienter i Region Sjælland kan se frem til, at de i fremtiden i endnu højere grad kan blive behandlet i egen region med komplicerede sygdomme i stedet for at skulle til behandling på hospitaler i naboregionerne. Det ligger fast, efter at Sundhedsstyrelsen i dag har offentliggjort den såkaldte specialeplan, som afgør, hvilke sygdomme de enkelte regioner kan behandle.

Med den nye specialeplan kan Region Sjælland eksempelvis tilbyde nye behandlinger inden for strålebehandling af kræft, hjertesygdomme (bl.a. hjerterytmeforstyrrelser), neurologi (f.eks. hovedpinesygdomme og søvnforstyrrelser), komplekse behandlinger indenfor ortopædkirurgi (blandt andet inden for rygkirurgi og komplekse knoglebrud) og kræft i blærehalskirtel. 

Region Sjælland er også blevet godkendt til nye behandlinger indenfor psykiatrien. Her er det blandt andet behandling af ADHD, angst, OCD og behandling af krigsveteraner med PTSD, Post Traumatisk Stress Syndrom. Samtidig er klinisk genetik blevet godkendt som et helt nyt speciale i Region Sjælland.

En vigtig milepæl

Regionsrådsformand Jens Stenbæk kalder den nye specialeplan en vigtig milepæl for patienter og sundhedsvæsen i Region Sjælland.

- Vi får større nærhed i behandlingen. Patienterne slipper for transport til behandling på hospitaler i vores naboregioner, og vi kan i stedet sikre mere sammenhængende patientforløb. Vi har samtidig fået en vigtig anerkendelse fra Sundhedsstyrelsen af, at vores sygehusvæsen leverer behandlinger af høj kvalitet på lige fod med de øvrige regioner. Det er en sejr for borgerne i Region Sjælland og for Regionsrådet, som har kæmpet hårdt for dette i flere år, siger Jens Stenbæk.

Jens Stenbæk lægger vægt på, at Sundhedsstyrelsen med den nye specialeplan også anerkender Sjællands Universitetshospital som et omdrejningspunkt for en fortsat høj kvalitet i patientbehandlingen og en stærk udvikling af regionens sygehuse.

- Vi har et skarpt fokus på at skabe sammenhængende patientforløb af høj standard i egen region på alle regionens sygehuse. Sjællands Universitetshospital er en vigtig hjørnesten i regionens sygehusplan og vil sikre, at endnu flere patienter kan behandles i Region Sjællands sygehusvæsen. Universitetshospitalet er samtidig rygraden i vores forskningsorganisation, som vi er i fuld sving med at udbygge i hele Region Sjælland, siger Jens Stenbæk.

Flere behandlinger på vej

Udover specialeplanen, som er blevet offentliggjort i dag, har Region Sjælland og Sundhedsstyrelsen indgået en aftale, der skal sikre, at Region Sjælland kan udvide med nye specialiserede behandlinger, efterhånden som forudsætningerne er tilstede i regionen. Sundhedsstyrelsen anerkender i aftalen radikaliteten og nødvendigheden i regionens sygehusplan.

Det indgår ligeledes i aftalen, at Sjællands Universitetshospital er et væsentlig skridt frem mod realiseringen af målene med sygehusplanen og at sikre borgerne i Region Sjælland adgang til specialiserede sygehustilbud, der både tager hensyn til kvalitet og nærhed.

 

Oprettet
02.03.17
Opdateret
04.05.17