Få et lungetjek til international lungedag på Slagelse Sygehus

Torsdag d. 10. november 2016

I omegnen af 600.000 danskere har en lungesygdom, og en stor del af dem ved det ikke endnu. Du kan finde ud af, om du er en af dem, når Slagelse Sygehus den 16. november inviterer inden for til international lungedag.

Her kan du få et gratis tjek af din lungefunktion, gangtest og få råd og vejledning om kost og om, hvordan du håndterer din lungesygdom, så du får den bedst mulige livskvalitet, selvom du lever med KOL, astma eller andre luftvejssygdomme.

- Det handler om at opspore det tidligt og få kendskab til sygdommen. Det gør, at du lærer at mestre og håndtere din sygdom. Hvis du opdager det tidligt, kan du undgå, at sygdommen udvikler sig på sigt, siger Torben Stjernebjerg, overlæge på Lungemedicinsk Afdeling på Slagelse Sygehus.

En af de mest almindelige lungesygdomme er KOL, Kronisk Obstruktiv Lungesygdom, som 400.000 danskere vurderes at lide af. Cirka 40.000 af dem har det i en sværere grad. Det vil ofte betyde daglige symptomer som åndenød, hoste og gentagne lungebetændelser.

Test din lungefunktion og få mange flere informationer, når Lungeteamet på Slagelse Sygehus holder international lungedag onsdag den 16. november kl. 10-17
 i Lungeambulatoriet, Fælledvej 2E, 4200 Slagelse

10.11.16