Et 3. øje følger byggeri af universitetshospital

Fredag d. 16. juni 2017

​ En uvildig rådgiver skal som et ekstra sæt øjne følge byggeriet af Sjællands Universitetshospital i Køge

Region Sjælland har i forbindelse med byggeriet af Sjællands Universitetshospital udbudt en såkaldt 3. øje funktion. 3. øje funktionen skal være et par ekstra øjne på projektet, der sikrer åbenhed og uvildig opfølgning med gennemførelsen af byggeriet.

Denne eksterne opfølgning supplerer den interne kontrol, som Region Sjælland allerede gennemfører på projektet. Alle kvalitetsfondsprojekter skal have både revisions- og risikostyringskontrol tilknyttet for at få del i det statslige tilskud fra Kvalitetsfonden.

Region Sjælland har efter et udbud valgt at gå videre med et tilbud fra konsulenthuset Pricewaterhouse Coopers (PWC). Når standstill-perioden er overstået, vil der blive skrevet kontrakt med PWC.

I en periode på tre år skal PWC foretage halvårlige gennemgange af projektets projekt- og risikostyring og eventuelt bidrage til at forbedre projektets styring. Det forventes, at den første gennemgang vil blive gennemført inden udgangen af 2017.

Byggeriet af Sjællands Universitetshospital – også kaldet Projekt Universitetshospital Køge -  har et budget på fire milliarder kroner.

Projekt Køge Universitetshospital

16.06.17