Digital Post bliver obligatorisk

Fredag d. 31. oktober 2014

Den 1. november bliver/blev Digital Post obligatorisk for alle borgere, der er fyldt 15 år.

Digital Post fra det offentlige er for eksempel indkaldelse til undersøgelse og behandling på sygehuset. Det kan også være meddelelser om pension, post fra SKAT og meget andet.

Første gang, Region Sjælland sender digital post til en borger fra Psykiatrien, et sygehus eller et andet behandlingssted, sendes også et adviseringsbrev med A-post til borgerens normale postkasse, der gør opmærksom på, at borgeren har modtaget digital post.

Obs! Ikke al post fra det offentlige kan sendes digitalt. Du skal derfor stadig tjekke din normale postkasse.

dipoweb200.jpgHvis du har tilmeldt dig
Tjek din digitale post på borger.dk eller e-boks.dk. Det er den samme post du kan læse begge steder.

Hvis du er blevet fritaget
Al post sendes til din normale postkasse, og du modtager ikke digital post.

Hvis du ikke har tilmeldt dig
Den 1. november får/fik du automatisk oprettet en postkasse.

Tjek din digitale post
Det er vigtigt, at du tjekker din digitale post. Find den på borger.dk eller e-boks.dk.

Du logger på med NemID. Har du ikke et NemID, kan du oprette et på www.nemid.nu eller få hjælp til oprettelse hos Borgerservice i din kommune.

Få besked på sms og mail
Hvis du oplyser dit mobilnummer og mailadresse på borger.dk eller e-boks.dk, får du besked, når du modtager ny digital post.

Fritagelse
Hvis du ikke er i stand til at modtage post digitalt, kan du blive fritaget. Kontakt Borgerservice i din kommune og søg om fritagelse.

Læs mere om Digital Post på borger.dk/digitalpost.

31.10.14
06.11.14