Den lille udvidelse med den store effekt

Torsdag d. 02. februar 2017

Akutafdelingen på Nykøbing F. Sygehus udvidet på rekordtid – til gavn og glæde for både patienter og medarbejdere

​​arbejde-084.jpg

- Det kan godt være, at vi i dag ”kun” tager 260 nye kvadratmeter i brug. Men bruger man kvadratmeterne intelligent - og tænker medarbejdere og patientflows ind i projektet - kan selv få kvadratmeter gøre en kæmpe forskel.

Sådan lød det fra regionsrådsformand Jens Stenbæk, da han onsdag den 1. februar klippede den berømte røde snor som tegn på den officielle indvielse af Akutafdelingens nye faciliteter, mens stabschef Michael Værnhøj Jørgensen både holdt humør og snor oppe.

- Med udbygningen løfter vi patientens første møde med sygehuset, udvider ventefaciliteterne og integrerer Lægevagten og Akutafdelingen. Vi gør det muligt, at de kan udnytte hinandens kompetencer, og – vigtigst af alt – vi skaber mere sammenhængende patientforløb, sagde Jens Stenbæk.

DSC_4027.jpg
Hovedformålet med tilbygningen har været at skabe mere rum til de patienter og pårørende, der venter, men oveni følger to ekstra undersøgelsesrum, et til triage for selvhenvendere og et behandlerrum til brandsår, som man ikke tidligere har haft.

DSC_4028.jpg
Lejet til brandsårsbehandlingerne er helt specielt. Det giver mulighed for at skylle de skadede patienter med vand over længere tid, for lejet er udover at være ”vandtæt” også udstyret med et afløb (indsat på billedet).

arbejde-081.jpg
Vicedirektør Ricco Dyhr fremhævede i sin tale, at udvidelsen er gået meget stærkt. Fra en bevilling fra Regionsrådet i august sidste år til færdiggørelse før nytår.

- Det kunne ikke have ladet sig gøre uden en særdeles forandringsparat og tålmodig personalegruppe og en afdelingsledelse, der ikke har mistet overblik og humør undervejs i processen.

DSC_4026.jpg
Som sig hør og bør blev der serveret pindemadder, ostehapser og petits fours for lige at markere festivitasen.

arbejde-093.jpg
En populær skik, som også blev hilst velkommen af de mange medarbejdere, der slog et smut forbi de nye lokaliteter.

DSC_4018.jpg
Den allersidste finish mangler lige hist og her. Som for eksempel i Lægevagten, hvor ledende oversygeplejerske Tom Jimmy Hansen fra Akutafdelingen (th.) benyttede lejligheden til at diskutere er par detaljer omkring skabene med tømrer Jens Christensen fra Teknisk Afdeling.

DSC_4024.jpg
Indgangspartiet fremstår nu både stort, åbent og lyst, hvilket glæder både ledende lægesekretær Mia Ploug Hansen (bag skranken) og ledende overlæge Anne Højlund Molzen.

DSC_4039.jpg
Også det ydre har undergået en forandring. Blandt andet er der nu kommet en svingdør, som vil mindske de problemer med træk, der tidligere har plaget afdelingen.

Men én ting er uforandret på sygehuset efter udvidelsen: Den helt særlige ånd, der hersker, og som også bemærkes helt i Regionshuset i Sorø!

Hør bare regionsrådsformand Jens Stenbæks afsluttende ord:

- Det her sygehus er noget særligt. I har nogle særlige udfordringer, der ikke deles af mange andre. Men hver gang, jeg møder og taler med ledere og medarbejdere, bliver jeg glad. For I er om nogen dedikerede. Og I vil Jeres sygehus. I vil Jeres sygehus og dets brugere, og jeg ser det som min opgave, sammen med resten af Regionsrådet, at skabe nogle rammer og vilkår, der kan forløse den dedikation.

​Tekst: Gert Ellegaard, Kommunikation, Region Sjælland
Foto: Marlene Ann Olsen og Gert Ellegaard, Region Sjælland