Søg
 

Svar på prøven

Du vil inden for ca. 10 dage, efter du har indsendt din prøve, modtage et skriftligt svar, enten pr. brev eller i din e-Boks. Se, hvilke mulige svar du kan få.

​​​​​​​​​

Når du har indsendt din prøve, vil du inden for 10 dage modtage et skriftligt svar, enten pr. brev eller i din e-Bok​s. Din egen læge vil også få svaret med mindre, at du framelder dette på Sundhed.dk

  • Log ind med nøglekort på Sundhed.dk​
  • Status for tarmkræftscreening og her kan du fjerne flueben ved samtykke til egen læge.

Er der tegn på blod i din prøve, behøver det ikke betyde, at du har kræft. Hæmorider, rifter og polypper kan også forårsage blod i afføringen. Hvis der bliver fundet tegn på tarmkræft, bliver der straks sat et behandlingsforløb i gang.

  • Hvis der ikke er noget unormalt ved din prøve, vil du blive indkaldt næste gang, det er din tur til at blive screenet.

  • Hvis der er fundet tegn på usynligt blod i din prøve, vil du få tilbud om en kikkertundersøgelse. Du bliver indkaldt til kikkert-undersøgelsen, så den bliver foretaget inden for 14 dage.     Kikkertundersøgelse af tyk - og endetarm kaldes også koloskopi.

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
25.02.14
Opdateret
04.09.17
 

 Kontakt

 
Sekretariatet for Tarmkræftscreening
Næstved Sygehus
Herlufsvænge 15, st. th.
4700 Næstved

Tlf. 56 51 28 28
Hvis du vælger at sende os en e-mail, venligst oplys dit telefonnummer, din fødselsdato og adresse, så vi har mulighed for at kontakte dig.

Telefontid:
Hverdage kl. 8 - 12
Lukket i weekenden og på helligdage.
 

 Hvornår?

 

Er vores sygehuse ok?

Se kvaliteten i Region Sjælland på udvalgte områder.