Post og prøver

Du skal sende urinprøver, blodprøver, afføringsprøver og andre prøver fra et posthus. Ellers bliver de for gamle i de røde postkasser - og så skal de tages om.

Brug ikke de røde postkasser

De røde postkasser bliver tømt 2 gange om ugen. Det betyder, at prøver lagt i røde postkasser kan være op til 5 hverdage undervejs.

De fleste prøver skal analyseres inden få dage. Ellers bliver de for gamle, og så skal de tages om.

Du skal derfor sende din prøve fra et posthus!

Sådan sender du prøven

Når du tager prøven, skal du grundigt følge de instrukser, du har fået. Region Sjælland betaler portoen.

• Hvis prøven skal leveres fra dag til dag, skal den sendes som pakke fra posthuset mandag til torsdag. Så får sygehuset den tirsdag til fredag.
  • Hvis prøven kan tåle at være 2 dage undervejs, skal den sendes som brev fra posthuset mandag til onsdag. Så får sygehuset den onsdag til fredag.
Fra 1. januar 2017 omdeler Post Nord ikke længere breve og pakker om lørdagen.

Find nærmeste posthus

www.postnord.dk kan du finde det nærmeste posthus.

Du kan også ringe til Post Nord på tlf. 70 70 70 30.

Screening for tarmkræft: Prøver må gerne komme i røde postkasser

Hvis du skal screenes for tarmkræft, har prøven lang holdbarhed. Du må gerne komme prøven i en rød postkasse.

Jeg er i tvivl, hvor kan jeg spørge?

Hvis du er i tvivl, så kontakt sygehuset eller den læge, som har bedt dig tage prøven.

05.07.16
09.06.17

Ændret service

1. januar 2017 kom flere ændringer.

Prøver, der skal leveres fra dag til dag, skal sendes som pakke.

Der bliver ikke længere omdelt breve og pakker om lørdagen.

Fra 1. juli 2016 har Post Nord ændret service:

• A-brevet udgik.
  • Standardbrev op til 5 hverdage undervejs.
  • Røde postkasser tømmes 2 gange om ugen.

Læs mere på www.postnord.dk.

Er vores sygehuse ok?

Se kvaliteten i Region Sjælland på udvalgte områder.